15.01.2021.

Matar i Golubickas za drugu pobjedu u Medulinu

Matar i Golubickas za drugu pobjedu u Medulinu U drugoj pripremnoj utakmici u Medulinu Gorica je ostvarila i drugu pobjedu, nakon Opatije u utorak pao je i Dinamo II. Završilo je 2-1 u susretu u kojem je trener Siniša Oreščanin dao 60 minuta jednoj postavi, a za posljednjih 30 na terenu je ostao samo Paulius Golubickas, dok je preostalih deset igrača zamijenjeno. U tom je razdoblju Dinamo II i došao do daha, pa i smanjio vodstvo Gorice iz prvog dijela te postavio konačan rezultat.

Nakon nekoliko izrazito lijepih dana u Medulinu, petak je ponudio nešto niže temperature, zbog čega se činilo da igračima treba nešto više vremena da se zagriju, ulove ritam. Međutim, Gorica je od samog početka dominirala, pokušavala doći do gola, a u tome je uspjela u 19. minuti, kad je Čabraja nabacio iz kornera, a Matar Dieye pogodio glavom za 1-0. I tako nastavio svoj niz, jer u posljednjih pet službenih i prijateljskih utakmica Senegalac se upisivao u listu strijelaca.

Imao je Matar još dvije lijepe situacije, imao je jednu čistu priliku i Kristijan Lovrić, a polušansi je bilo nekoliko. Imao je i protivnik neke svoje situacije, bilo je nešto posla i za Ivana Banića, no Gorica je kontrolirala stanje na terenu i jasno pokazala tko je tu prvoligaš, a tko drugoligaš. Kao potvrda toga stigao je lijep gol Golubickasa u završnici poluvremena, nakon što ga je lijepo proigrao Anthony Kalik.

U nastavku je, dakle, još 15 minuta Gorica igrala u istom sastavu, a onda su priliku dobili igrači s klupe. Mijenjao je i Ivan Prelec, trener Dinama II, a u svemu tome u velikoj se mjeri poremetio ritam. Pokušao je i protivnik biti malo agresivniji prema naprijed, što se isplatilo 15-ak minuta prije kraja, kad je Mijić jednu loptu odbijenu od prečke poslao u prazan gol.

Tim je rezultatom i završilo, što će svakako zadovoljiti gorički stožer, bez obzira na činjenicu da ovdje rezultat apsolutno nije bio presudan. Međutim, do utakmice protiv Istre 1961 (utorak, Aldo Drosina) ostala su samo četiri dana i svakako je lijepo pobjedom zaključiti "generalku", posljednju provjeru ovakve vrste. Sve do utorka Goričani će ostati u Medulinu, zatim odigrati utakmicu protiv Istre, pa se iste večeri vratiti kući nakon devet dana izbivanja.

GORICA - DINAMO II 2-1
MEDULIN. Igralište broj 1. Bez gledatelja.
STRIJELCI: 1-0 Dieye (19), 2-0 Golubickas (45), 2-1 Mijić (76)
GORICA: Banić - Doka, Moro, Jovičić, Čabraja - Babec, Kalik - Dvorneković, Golubickas, Lovrić - Dieye (od 60. minute: Išek - Đopar, Zavalić, Krizmanić, Zorica - Pršir, Golubickas - Gajić, Hamad, Špikić - Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
DINAMO II: Čavlina - Hrvoj, Markoski, Jelenić, Jurišić - Duvnjak, Vasilj, Julardžija - Šaranić, Karrica - Svržnjak (Fotso) (drugo poluvrijeme: Čavlina - Gyamfi, Sopić, Pavlek, Daničić - Crnčević, Baturina, Julardžija (od 60. Cherniak) - Kapitanović, Karrica (od 60. Kekez) - Mijić (Fotso). Trener Ivan Prelec.