05.01.2021.

Poznati termini odgođenih utakmica iz prvog dijela sezone

Poznati termini odgođenih utakmica iz prvog dijela sezone Povjerenik za natjecanje, Josip Brezni, donio je Odluku o rasporedu odigravanja odgođenih utakmica iz prvog dijela sezone. Gorica će tako prije utakmice s Dinamom, 23. siječnja, odigrati odgođenu utakmicu 14. kola HT Prve lige protiv Istre 1961. Susret na stadionu Aldo Drosina na rasporedu je u utorak, 19. siječnja od 16 sati. Odgođena utakmica 9. kola, protiv Rijeke, igrat će se na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u srijedu, 17. veljače od 17 sati.

Raspored odigravanja odgođenih utakmica napravljen je na osnovu konzultacija obavljenim među nadležnim tijelima HNS-a, uzimajući u obzir već utvrđeni kalendar natjecanja i broj odgođenih utakmica pojedinog kluba te obveze klubova u natjecanju Hrvatskog nogometnog kupa. 

Pri utvrđivanju rasporeda posebno se vodilo računa o poštivanju obaveza preuzetih iz ugovora s partnerom za TV prava lige i mogućnosti izravnih televizijskih prijenosa utakmica u odnosu na programske i produkcijske mogućnosti kao i obvezu poštivanja UEFA kalendara i zabranje odigravanja prvenstvenih utakmica u terminima UEFA klupskih natjecanja.