03.01.2021.

Siniša Oreščanin novi trener HNK Gorice!

Siniša Oreščanin novi trener HNK Gorice! Nakon što se HNK Gorica u subotu rastala s Valdasom Dambrauskasom, već u nedjelju novim trenerom imenovan je Siniša Oreščanin (48)! Ugovor je potpisan do ljeta 2022. godine, s mogućnošću produljenja na još godinu dana.

HNK Gorica, dakle, nastavlja svojim putem, držeći se ranije zacrtanih ciljeva i ambicija, u što se novi šef stručnog stožera savršeno uklapa.

Siniša Oreščanin iza sebe ima igračku karijeru u kojoj je nosio dresove Sesveta, Ljubuškog, Dugog Sela, TŠK-a, ZET-a, Maksimira, Lučkog... Trenersku karijeru započeo je kao 27-godišnjak u omladinskoj školi NK Sesveta, gdje je bio i voditelj omladinske škole te trener prve momčadi. S mlađim uzrastima radio je i u školi NK Zagreba, a zatim i GNK Dinama, Al Nassra i HNK Hajduka. Trener prve momčadi Hajduka bio je od studenog 2018. do srpnja 2019. godine, pri čemu je ostao zapamćen kao Hajdukov trener s najboljim prosjekom osvojenih bodova u 1. HNL od hrvatske samostalnosti.

Novi korak u njegovoj trenerskoj karijeri bit će HNK Gorica, u kojoj će surađivati sa svojim pomoćnikom Goranom Rosandom, ali i cijelim dosadašnjim stručnim stožerom - Sašom Sabljakom, Krešimirom Šošom, Sinišom Klafurićem, Josipom Paušićem i Filipom Borakom.

Prvi trening HNK Gorice Siniša Oreščanin povest će u ponedjeljak, 4. siječnja, a debi na klupi naše momčadi imat će 19. siječnja na gostovanju kod Istre 1961.

Dobro nam došao, treneru!