29.12.2020.

Albi Doka izabran u najboljih 11 godine u Albaniji!

Albi Doka izabran u najboljih 11 godine u Albaniji! Albanski reprezentativac i desni branič HNK Gorice Albi Doka (23) uvršten je u idealnih 11 albanske nogometne lige za 2020. godinu. Doka je u tome uspio iako je u domovini proveo samo prvu polovicu sezone, nakon čega je ovog ljeta preselio u Goricu. U albanskom klupskom nogometu, dakle, u godini za nama nije bilo boljeg igrača na poziciji desnog braniča od Albija Doke!

- Poseban je osjećaj dobiti ovakvu nagradu, biti izabran za najboljeg igrača u državi na svojoj poziciji. Presretan sam zbog ovog priznanja, no je iako svaka individualna nagrada razlog za ponos, uvijek ponavljam da je nogomet kolektivni sport, da je uvijek najvažniji uspjeh momčadi - javio se Albi s odmora u Albaniji.

Doka s desnog boka prošle je sezone u dresu KF Tirane upisao 34 nastupa u prvenstvu i kupu, osvojio dvostruku krunu sa svojim klubom, pri čemu je tri puta asistirao. Otkad je došao u Goricu, nastupio je 11 puta u prvenstvu i Kupu Hrvatske, prvijenac je zabio već u debiju protiv Varaždina, a ima i jednu asistenciju.

Značajan je njegov doprinos u svim dosadašnjim rezultatima HNK Gorice, kao što će biti i u onim budućim.  

- Nagrade je lijepo dobivati, ali sad je to iza mene, ispred nas su puno važnije stvari. Želimo krenuti jako od prvog dana nastavka prvenstva, uvjeren sam da uz naporan rad i maksimalnu disciplinu možete ostvariti sve ciljeve koje smo postavili pred sebe. Ajmo, Gorica! - optimističan je i motiviran Doka.

Iako neobična i teška, bila je ova godina sjajna za Albija. Osvojio je dvostruku krunu u Albaniji, ostvario prvi inozemni transfer u karijeri, njegova Gorica drži se u vrhu tablice, a 11. studenog je i debitirao za reprezentaciju Albanije, u utakmici proti Kosova, a danas je već na tri reprezentativne "kapice". I, na kraju, jedna lijepa individualna nagrada... Neka se tako nastavi i u 2021. godini!