23.12.2020.

Steenvoorden operirao koljeno: 'Ništa više ne boli, vraćam se još jači!'

Steenvoorden operirao koljeno: 'Ništa više ne boli, vraćam se još jači!' Već jutro nakon pobjede protiv Hajduka na Poljudu (4-2) igrači Gorice otišli su svatko na svoju stranu, na kratak i zaslužen odmor od nogometa, iako prevelikog opuštanja ili zapuštanja neće biti. Nakon samo dva "prazna" dana krenut će prve lagane aktivnosti igrača koji su zdravi otišli na predah, dok će nekolicina odmor provesti pokušavajući što bolje zaliječiti ozljede, posljedice naporne i zahtjevne 2020. godine.

Jedan od njih je i Matthew Steenvoorden, nizozzemski branič koji će 9. siječnja navršiti 28 godina. Propustio je Mata, kako ga zovu suigrači, posljednje dvije utakmice jeseni, prvu zbog žutih kartona, a drugu zbog problema s koljenom. Dva dana uoči Poljuda tako je Steenvoorden završio na operaciji koljena koja ne spada u kategoriju posebno opasnih, a posao je odradio klupski liječnik, dr. Goran Vrgoč.

- Pojavio se problem s meniskusom, kojem je trebalo 'čišćenje', pa smo to odradili što je prije bilo moguće, kako bih se što prije mogao i vratiti. Zahvat je trajao 20-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i vjerujem da ću vrlo brzo opet biti u punom pogonu. Trenutačno sam doma, u Haagu, ne osjećam nikakvu bol, ali koljeno je i dalje malo kruto, ukočeno - javio se Steenvoorden s odmora u domovini.

Bio je uz suigrače u posljednje dvije utakmice, pozorno je pratio što se događa u utakmicama s Osijekom i Hajdukom, u kojima ga je zamijenio Nasiru Moro. I bez njegove pomoći momčad je odigrala dvije velike utakmice, ostvarila dvije velike pobjede.

- Uživao sam gledajući dečke u obje te utakmice, odradili su zaista velik posao. Presretan sam što smo uspjeli uzeti svih šest bodova, to nam je iznimno važno za nastavak sezone, za ostvarenje naših ambicija u ovom prvenstvu - kaže Mata.

Pripreme za nastavak sezone počinju 4. siječnja, na njima bi se trebalo odmah pojaviti i Steenvoorden, no prognoza je kako će u puni pogon ulaziti postepeno.

- Prvi tjedan priprema, prema svemu sudeći, morat ću propustiti, no vjerujem da ću već od drugog tjedna biti u punom pogonu, na treninzima sa suigračima. Vjerujem da ću biti u puno boljem stanju do tog odlaska na pripreme u Medulin 11. siječnja - optimističan je čovjek s brojem 4 na goričkom dresu.

Priča se sve više o potencijalnim transferima, za igrače Gorice vlada sve veći interes na tržištu, no to ne znači da će se ambicije smanjivati.

- Naravno da neće, idemo dalje svojim putem. Iza nas je jesen za pamćenje, jedna stvarno dobra polusezona, no uvjeren sam da nas prave stvari tek čekaju. I da ćemo ove sezone ispisati povijest - zaključio je Steenvoorden.

Otkad je prošlog ljeta stigao u Goricu, upisao je 38 nastupa, zabio jedan gol, u porazu 1-3 od Lokomotive, u posljednjoj utakmici uoči proljetnog korona prekida prvenstva, a na proljeće će se vratiti još jači i spremniji, jer problemi s koljenom pripadat će prošlosti.