19.12.2020.

Dambrauskas: Nećemo podcijeniti Hajduk, ali vjerujem da možemo do tri boda!

Dambrauskas: Nećemo podcijeniti Hajduk, ali vjerujem da možemo do tri boda! Posljednji trening u ovoj godini je odrađen, momčad je krenula prema Splitu gdje će odigrati utakmicu 16. kola HT Prve lige, posljednjeg kola u prvom dijelu sezone. Cilj ostaje isti, uzeti tri boda i zaključiti polusezonu pobjedom, pa zadovoljno otići na zimsku stanku...

- Zadnja je utakmica u godini, ali kad si u ovakvom raspoloženju, u ovakvom ritmu, kad igraš ovako dobro, poželiš da nema ove pauze, da se samo nastavi s utakmicama. Naravno, tako je kako je i moramo biti fokusirani i koncentrirani na utakmicu, a nakon toga ćemo otići na nekoliko tjedana zasluženog odmora. Kao i svi ostali klubovi, odmah nakon utakmice idemo na praznike, a opet se okupljamo 4. siječnja.

Planiramo biti prvi tjedan ovdje, zatim otići na pripreme, a već 20. siječnja sezona se nastavlja. Na proljeće nas zbog odgoda čeka više utakmica nego u prvom dijelu sezone, teško je razdoblje pred nama, ali mi smo momčad koja raste. Imamo puno mladih igrača, a neki od njih razvijaju se i brže od očekivanja. Uvjeren sam da će oni nastaviti napredovati, da će momčadi nastaviti rasti i uvjeren sam da Goricu čekaju lijepe stvari u sljedećoj godini
- rekao je trener Valdas Dambrauskas.


Gorica je odigrala sjajno protiv Osijeka, jedne od najboljih momčadi u ligi, raspoloženje je odlično, ali momčad je maksimalno fokusirana na veliki izazov pred njima.

- Ni u kojem slučaju nećemo podcijeniti Hajduk, imamo maksimalan respekt za klub, navijače i cijelu povijest, ali naravno da želimo stvarati i vlastitu povijest. Nemamo što kriti, želimo pobijediti! Najvažnije je koncentrirati se na svoj plan i kako ćeš to izvesti na terenu, kao što je bio slučaj protiv Osijeka. Bila je to velika pobjeda, ali sve te velike vrlo brzo odlaze u prošlost, a mi svoju povijest možemo stvarati samo ako budemo takve utakmice ponavljali u kontinuitetu. Sad idemo u Split, osjećamo da smo potpuno spremni. Naravno da ne možeš biti favorit na Poljudu, Hajduk je uvijek Hajduk, ali vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo do tri boda na Poljudu - optimistično je zaključio trener.

- Mi idemo u dobrom smjeru i koliko god smo svjesni da je, kao što trener kaže, Hajduk uvijek Hajduk, znamo i da smo mi Gorica. Možda nismo favoriti, ali ne idemo tamo pozdraviti igrače Hajduke. Idemo u Split sa svojim ciljem, svi smo spremni, znamo koliko nam je ovo važna utakmica - kazao je Moro.

Utakmica će se igrati na Poljudu s početkom od 17:05 sati, a live prijenos možete pratiti na programu Arene Sport 3.