13.12.2020.

Kalik: Lijepo je zabijati, ali sretniji sam zbog bodova nego zbog golova

Kalik: Lijepo je zabijati, ali sretniji sam zbog bodova nego zbog golova Nezaustavljiv je bio Anthony Kalik u subotu poslijepodne, kako za obranu Osijeka, tako i za one koji su mu željeli čestitati nakon utakmice, čuti njegovo mišljenje... Takav je Kalik tip, odradi svoje i ide kući, u mir svoga doma, u kojem uživa puno više nego pred mikrofonima. Međutim, jutro poslije ipak smo ga uspjeli uloviti za poneku rečenicu, dojam, komentar...

- Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, nadigrali Osijek u svim segmentima i potpuno zasluženo pobijedili - za početak kaže Anthony, kojem je sve to zapravo bio "običan dan u uredu".

Zabio je dvoje prve prvoligaške golove u karijeri, dosad je jedini bio onaj u Kupu, u dresu Hajduka, protiv Mladosti iz Petrinje. Međutim, ako je netko mislio da će Kalik upasti u euforiju, gadno se prevario.

- Lijep je osjećaj zabiti te prve golove, ali puno sam sretniji što smo mi uzeli ta tri boda. Nisam se prepuštao nekim posebnim emocijama, doživljavam sve ovo kao moj posao, koji moram odraditi. Nisam od onih koji idu u euforiju kad je dobro, nisam taj đir. Jednako kao što neću ni potonuti u trenucima kad ne ide toliko dobro - govori Kalik.

Prvi gol, za 2-1 u 54. minuti, bio je čisti spektakl. Presjekao je loptu koju je gostujući golman Ivušić pokušao izbiti, namjestio se, pa s nekih 35 metara iskosa pogodio u rašlje, od prečke.

- Nezgodna je to bila situacija, lopta je otišla dva metra od mene nakon što me pogodila u kvadriceps, a ne u ruku. Mislio sam u prvom trenutku odmah pucati, lijevom nogom, ali shvatio sam da to nema smisla. Prebacio sam na desnu i srećom pogodio. Čim sam udario loptu, znao sam da će biti jako, jako blizu. I gađao sam rašlje, naravno, ha, ha... - smije se Kalik, koji je 11 minuta poslije pogodio još jedanput.

Ovoga puta Špikić mu je gurnuo briljantnu loptu, sam je krenuo s centra, sam je i završio akciju. Iako je Musa Muhammed trčao uz njega, nudio i drugo rješenje...

- U početku sam mislio odigrati na Musu, ali kad sam već ušao u šesnaesterac, lopta mi je malo ostala iza noge, a i bojao sam se da bi moglo biti zaleđe ako dodam, pa sam se odlučio sam to završiti. I dobro je ispalo - opet se smješka Kalik.

Došao je u Goricu prošle zime iz Hajduka, u međuvremenu se potpuno udomaćio u našem klubu, a tijekom ove lude polusezone odigrao je nekoliko impresivnih partija. I pomogao Gorici da dođe ovdje gdje jest, u borbu za najviše pozicije.

- Stvarno je neobična polusezona iza nas, ali i to pokazuje naš karakter kao momčadi. Igrali smo i po kiši, i po vjetru, i po snijegu, i najčešće smo iz toga svega izvlačili nešto dobro. Tako moramo nastaviti i sljedeće nedjelje na Poljudu, a onda i u nastavku sezone, na proljeće - zaključio je Kalik pa otišao odraditi regeneracijski trening.

Pokazao je koliko može, bilo bi lijepo zadržati ovu razinu i dalje, počevši od Hajduka, njegova bivšega kluba, u posljednjem kolu polusezone.