12.12.2020.

Iz minute u minutu: Gorica - Osijek 4-1

Iz minute u minutu: Gorica - Osijek 4-1 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je utakmica 15. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Osijeka, u kojoj je Gorica odigrala fantastičnu partiju i upisala visoku pobjedu.

GORICA - OSIJEK 4-1
VELIKA GORICA. Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 1-0 Matar (13), 1-1 Mierez (49), 2-1 Kalik (54), 3-1 Kalik (65), 4-1 Mitrović (77)
GORICA: Kahlina - Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja - Babec, Suk, Kalik (od 85. Golubickas) - Špikić (od 74. Mitrović), Lovrić (od 90. Hamad), Dieye (od 90. Dvorneković). Trener Valdas Dambrauskas.
OSIJEK: Ivušić - Igor Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević (od 46. Lončar) - Vuković (od 46. Jugović) - Bočkaj (od 74. Mišković), Žaper, Lopa (od 61. Kleinheisler), Bohar - Mierez. Trener Nenad Bjelica.
ŽUTI KARTONI: Lovrić, Špikić, Moro (Gorica), trener Bjelica (Osijek)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Osijek 4-1

'90 Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

'90 Dvostruka za,mjena kod Gorice, Matija Dvorneković i Jiloan Hamad ušli su umjesto Kristijana Lovrića i Matara Dieyea.

'88 U savršenu priliku došao je Kristijan Lovrić, na desetak metara od gola, pucao je lijevom nogom, no Ivušić je i ovoga puta bio uspješniji.

'85 Danas briljantni Anthony Kalik izašao je iz igre, ušao je Paulius Golubickas.

'77 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 4-1, Josip Mitrović je strijelac! Hrvoje Babec odigrao je savršenu loptu u dubinu, Mitrović je primio, zaobišao golmana Ivušića i pogodio za veliko, veliko vodstvo!

'74 Josip Mitrović ušao je umjesto danas izvrsnog Darija Špikića, dok je kod Osijeka Mišković zamijenio Bočkaja.

'70 Pokušao je opet iz daljine Bočkaj, no ovoga puta Kahlina je doslovno legao na tu loptu.

'65 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 3-1, ponovno Anthony Kalik! Korner je imao Osijek, u kontru izašla Gorica, Špikić fantastičnom loptom pronašao Kalika, koji je loptu primio na svojoj polovici, sjurio se prema golu i mirno pogodio za dva gola razlike!

'62 Lovrić je sad bio na udarcu, pokušao je ljevicom s lijeve strane kaznenog prostora, no Ivušić je to ulovio.

'61 Kleinheisler je ušao kod Osijeka umjesto Lope.

'54 GOOOOOOOL!!! Gorica opet vodi, Anthony Kalik zabio je spektakularan gol! Ivušić je ovoga puta pogriješio, odnosno Kalik je presjekao loptu na 35 metara, pobjegla mu je u stranu, već se gotovo Ivušić vratio na svoj gol, ali Kalik je pogodio savršen udarac, od prečke u gol! Gledao je sudac Jović VAR nekoliko minuta, ali sve je čisto, Gorica opet vodi!

'48 GOL! Ramon Mierez je strijelac, Osijek je izjednačio na 1-1. Bočkaj je pucao, Kahlina nije uspio uloviti loptu, odbila se do Argentinca, a on je pogodio...

'46 Počelo je drugo poluvrijeme uz dvostruku izmjenu kod Osijeka, Lončar i Jugović ušli su umjesto Jurčevića i Vukovića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Osijek 1-0

'42 Još bolja šansa, i opet ništa! Špikić je ovoga puta bio u matnoj situaciji, imao čisti zicer, ali Ivušić je zasad igrač utakmice...

'40 Kakva šansa za Goricu! Kalik je uzeo loptu na 40-ak metara, gurnuo za Matara, koji je bio u čistoj prilici, ali uklizao mu je u posljednji čas Mile Škorić.

'39 Žuti karton dobio je Dario Špikić.

'35 Sjajnom loptom Kalik je pronašao Čabraju na lijevoj strani šesnaesterca, situacija je bila idealna, ali ne i centaršut, koji je ipak završio u rukama golmana Osijeka.

'31 Lijepom minijaturom izbacio je Mierez goričku obranu, ubacio u sredinu, no opet je Kahlina na svojoj razini.

'27 Odlično je sad jednu loptu presjekao Dario Špikić, sjurio se prema golu, solidno pucao, no Ivušić je odbio u korner.

'26 Žuti karton za Kristijana Lovrića.

'25 Oslobodio se Osijek goričke dominacije, igra se ravnopravna utakmica u posljednjih nekoliko minuta, a istaknuti možemo neuspješan pokušaj Joeya Suka praktički s centra, na prazan gol, te pokušaj Bočkaja iz daljine, koji je otišao iznad prečke.

'17 Došla je sad lopta do Kristijana Lovrića, na njegovoj omiljenoj poziciji, gađao je suprotni kut, ali od svega samo korner.

'13 GOOOOOOL!!! Matar Dieye za 1-0!!! Špikić je sjajnim driblingom na desnoj strani izbacio braniča, ubacio na Suka, čiji udarac odbija Ivušić, no prvi je na lopti bio Matar, koji je s tri metra zabio za vodstvo Gorice.

'12 Glavom je nakon kornera loptu zahvatio kapetan Osijeka Škorić, no taj je udarac otišao pokraj gola.

'10 Žuti karton dobio je gostujući trener zbog reakcije na jednu sudačku odluku.

'8 U kontranapad su pobjegli Osječani, Lopa je na kraju gurnuo u čistu šansu za Žapera, no Kristijan Kahlina bio je brži i zgrabio je tu loptu.

'6 Uh, dobar udarac Joeya Suka... Oduzeo je loptu Bočkaju na boku, povukao prema sredini i s 20-ak metara pucao dobro, ali ipak preko gola.

'5 Dodao je Špikić s desne strane za Matara Dieyea, ušao je Senegalac u šesnaesterac, ali od bloka je to otišlo u korner, iz kojega se stvorila opasna gužva, no nije uspjela Gorica zabiti ni iz te situacije.

'1 Utakmica je počela!