11.12.2020.

Dambrauskas: Mi želim napredovati, biti bolji, a to možeš jedino ako igraš s najboljima

Dambrauskas: Mi želim napredovati, biti bolji, a to možeš jedino ako igraš s najboljima U sjajnom raspoloženju nakon 3-1 pobjede protiv Lokomotive i prolaska u četvrtfinale Kupa, Gorica u subotu od 15:00 sati dočekuje momčad Osijeka. Na Gradskom stadionu odrađene su i završne pripreme za sutrašnju utakmicu, posljednju prvenstvenu utakmicu koja će se igrati na domaćem terenu ove polusezone.

- Nakon Lokomotive imali smo jedan slobodan dan, pa tri dana za pripremu. Vremenski uvjeti nas malo zabrinjavaju, jer tereni su mokri, bilo je puno kiše posljednjih dana i nismo mogli trenirati na prirodnoj travi, pa smo prešli na umjetnu. Naravno, to spada u manje probleme i siguran sam da ćemo biti spremni za utakmicu - rekao je uvodno trener Valdas Dambrauskas, pa se okrenuo sutrašnjem izazovu:

- Zaista ne vjerujem da prethodne utakmice utječu na one buduće. S nekim protivnicima imali smo više uspjeha, s nekima manje, ali sutra je nova utakmica, a svaka utakmica je nova priča. To vrijedi i za ovu utakmicu s Osijekom. Zaista ne brojim koliko je puta Bjelica pobijedio Goricu, ali znam da je to sjajan trener i sjajan klub, za svaki respekt. Međutim, kao i protiv svakog drugog protivnika, istrčat ćemo na teren sa samo jednom idejom, kako igrati dobro, kako izvršavati zadatke i plan igre. Ako u tome uspijemo, uz atmosferu koju imamo, budemo li odlučni i spremni za ovakvu utakmicu, rezultat će se pobrinuti sam za sebe.

 

Gorica će ovu neobičnu polusezonu zaključiti utakmicom 16. kola HT Prve lige, na Poljudu.

- Žao mi je što polusezona završava, jer smo u vrlo dobroj formi, dobro igramo i izgledamo na terenu. Čekaju nas još dva kola u kojima trebamo dati maksimum i vidjeti gdje ćemo biti, ali pokazali smo da smo kvalitetna ekipa. Napravili smo odličan posao, a nadam se da ćemo i nakon pauze pokazati svoje lice i nastaviti gdje smo stali - rekao je Kristijan Lovrić.