07.12.2020.

Iz minute u minutu: Gorica - Lokomotiva 3-1

Iz minute u minutu: Gorica - Lokomotiva 3-1 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u odigrana je utakmica osmine finala Kupa Hrvatske između HNK Gorice i NK Lokomotive, u kojoj je domaćin slavio 3-1 i otišao u četvrtfinale Kupa.

GORICA - LOKOMOTIVA 3-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Robi Kezele (Rijeka) i Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Marko Linić (Rijeka). VAR: Mario Zebec (Varaždin). AVAR: Borut Križarić (Čakovec).
STRIJELAC: 1-0 Mitrović (30), 1-1 Aliyu (50), 2-1 Lovrić (72), 3-1 Dieye (77)
GORICA: Kahlina - Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Steenvoorden (od 75. Dvorneković), Babec - Mitrović (od 46. Golubickas), Hamad (od 75. Kalik), Lovrić (od 85. Špikić) - Dieye (od 89. Pršir). Trener Valdas Dambrauskas.
LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Kolinger, Kovačić, Čeliković - Acquah (od 46. Kallaku), Cokaj (od 89. Jelavić) - Tahiraj (od 80. Đira), Chajija, Aliyu - Kovačević (od 46. Tuci). Trener Goran Tomić.
ŽUTI KARTONI: Jovičić, Hamad, Krizmanić, Babec (Gorica)
CRVENI KARTONI: -
 

KRAJ UTAKMICE. Gorica - Lokomotiva 3-1

'90 Praktički odmah potom Nikica Jelavić, koji je tek ušao, našao se sam pred Kahlinom, no gorička "jedinica" i ovoga je puta zablistala!

'89 Kahlina brani jedanaaesterac! Babec je igrao rukom i za to dobio žuti karton, iako tek nakon što je sudac pogledao VAR, pucao je Karačić, a kapetan Gorice fantastično obranio!

'86 Lovrića je zamijenio Dario Špikić.

'82 Umalo autogol, Kovačića su centimetri dijelili od toga nakon oštrog ubacivanja Lovrića.

'81 Žuti karton dobio je Krešimir Krizmanić.

'80 Đira je kod Lokomotive zamijenio Tahiraja.

'78 Pobjegao je već nakon pola minute Lovrić, pucao lijevom nogom, nekoliko centimetara od stative Hendijina gola...

'77 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 3-1, prvi gol u dresu Gorice zabio je Matar Dieye! Golubickas ga je lijepo pronašao na 12, 13 metara, a Matar je desnom, svojom slabijom nogom, pogodio u "malu mrežicu" za veliko slavlje cijele momčadi!

'75 Umjesto Steenvoordena i Hamada ušli su Matija Dvorneković i Anthony Kalik.

'74 Žuti karton za Jiloana Hamada.

'72 GOOOOOOOL!!! I usred svega toga, Gorica vodi 2-1! Strijelac je Kristijan Lovrić, koji je konačno uspio doći do prilike za udarac na omiljenoj mu poziciji, gađao dalji kut, kako najviše voli, i pogodio!

'71 Napravila je Lokomotiva pritisak u posljednjih nekoliko minuta, opasno živi Gorica, a trener Dambrauskas priprema zamjene...

'65 Kakav promašaj Matara Dieyea!! Doka mu je poslao idealnu loptu na vrh peterca, Senegalac je pucao glavom, no otišla je preko gola.

'64 Još jedna dobra situacija za Lokomotivu, pucao je Tahiraj iz dobre pozicije, no sjajno je reagirao Kahlina.

'60 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Aleksandar Jovičić.

'56 Golubickas je lijepo pronašao Doku na desnoj strani, ulazio je Albanac u vrlo izglednu poziciju, no u posljednji trenutak nekako je to uspio izbiti Acquah.

'50 GOL! Ibrahim Aliyu zabio je za 1-1. Ispala je obrana Gorice na desnoj strani, a mladi Nigerijac na kraju akcije iz blizine je ljevicom zakucao loptu pod prečku Kahlinina gola.

'47 Agresivno je krenula Lokomotiva u nastavak utakmice, a lijep volej sad je opalio Tahiraj, nije to otišlo daleko od stative...

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, Paulius Golubickas zamijenio je Josipa Mitrovića. Kod Lokomotive su Tuci i Kallaku zamijenili Kovačevića i Acquaha.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Lokomotiva 1-0

'43 Iznenadio je sad stoper Kolinger, donio je loptu sve do goričkih 20-ak metara, dao za Chajiju, ali njegov udarac Kahlina je sigurno ulovio.

'39 Matar Dieye primio je loptu na vrhu šesnaesterca, dao za Lovrića, koji je pucao iz svoje pozicije, ali metar, dva od gola.

'37 Fantastična reakcija Kahline, u maniri rukometnoga golmana obranio je udarac Aliyuja glavom sa sedam, osam metara, odbio je loptu preko prečke.

'33 Neugodno je bilo pred golom Gorice... Nakon što se Čabraja okliznuo, Karačić je ušao u šesnaesterac, dao loptu u sredinu, no čak dvojica igrača Lokomotive nisu je uspjela zahvatiti.

'30 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Josip Mitrović! Kristijan Lovrić je prošao na drugu, desnu stranu, vratio loptu u sredinu, a na vrhu peterca samo ju je u mrežu skrenuo Josip Mitrović. Zasluženo vodstvo Gorice!

'27 Sjajna prilika za Hamada, i opet ništa! Mitrović je dao izvrsnu povratnu loptu, no Hamad je nije dobro zahvatio, i još jedanput je blok odbio u korner.

'20 Strašan volej opalio je Hrvoje Babec, udarac sa 16-17 metara bio je snažan i precizan, ali čudesno je to obranio golman Hendija! U nastavku napada glavom je pokušao Mitrović, no opet je Hendija ulovio...

'17 Evo i prilike za Lokomotivu! Mladi Ibrahim Aliyu došao je do udarca s lijeve strane šesnaesterca, pucao je nisko, a Kristijan Kahlina morao se dobro protegnuti da to odbije u korner.

'11 Kombinirao je Lovrić s Matarom na ulasku u kazneni prostor Lokomotive, na kraju je do udarca došao Lovrić, ali opet je gostujuća obrana odbila u korner.

'8 Uvodno ispitivanje snaga prekinuo je dobrim udarcem s vrha šesnaesterca Matthew Steenvoorden, koji danas iznimno igra na poziciji defenzivnog veznog igrača. Od bloka je taj udarac otišao u prvi korner za Goricu.

'1 Počela je utakmica!