22.11.2020.

Dambrauskas: Protiv Varaždina će presuditi karakter i odlučnost

Dambrauskas: Protiv Varaždina će presuditi karakter i odlučnost U jednoj ovako neobičnoj sezoni vjerojatno i nije toliko neobično što će HNK Gorica utakmicu 10. kola HT Prve lige igrati tri dana nakon utakmice 12. kola. U Šibeniku je bilo "burno", vjetar je odradio svoje, a Goričani su se kući vratili s tri boda. U ponedjeljak u 18 sati na Gradskom stadionu igrat će protiv Varaždina.


- Bio je ovo jedan od ključnih trenutaka sezone. Ponavljat ću se, ali mi pet tjedana nismo odigrali utakmicu i nismo znali kako ćemo izgledati, kakvim ćemo intenzitetom moći igrati, koliko će igrači biti povezani... Međutim, jako zadovoljan način na koji su dečki izašli na teren i pokazali odlučnost i upornost, pogotovo nakon što smo primili gol. Dobrom se pokazala i strategija da u drugom poluvremenu igramo niz vjetar, budući da smo imali informaciju da će se vjetar tijekom večeri samo još pojačavati - vratio se trener Valdas Dambrauskas na ono što je iza nas, pa se okrenuo onome što je ispred nas:

- Igrali smo već tri utakmice protiv Varaždina od kad sam ja trener Gorice, a sve te utakmice bile su vrlo komplicirane. U mojoj prvoj utakmici odigrali smo 2-2, u Gorici smo izgubili 1-0 iz nesretnog jedanaesterca, a u prvoj utakmici ove sezone pobijedili smo ih 5-1. Međutim, ni ta utakmica, unatoč uvjerljivom rezultatu, nije bila lagana, u 85. minuti bilo je 1-1. Varaždin je odlična kontraška momčad, imaju vrlo zanimljive igrače, kao što su Drožđek, Đurasek, Petković, Delić... Uvijek su opasni, ali ovo će biti četvrti put u šest mjeseci da igramo međusobno i jako se dobro poznajemo.

Prvoj utakmici nakon pauze bez vjetra veseli se i Matija Dvorneković.

- Varaždin ima jako dobru, potentnu i mladu momčad. Moramo se jako dobro pripremiti, moramo biti jako oprezni, ali igramo doma i ne bježimo od uloge favorita. Tako se moramo i postaviti - rekao je Dvorneković.