19.11.2020.

Dambrauskas: Uzbuđeni smo i sretni što se vraćamo utakmicama

Dambrauskas: Uzbuđeni smo i sretni što se vraćamo utakmicama Posljednji trening u nizu dugom čak 34 dana je odrađen, prtljaga je spakirana, autobus s oznakama HNK Gorice krenuo je prema Šibeniku. Konačno se Goričani vraćaju u akciju, na Šubićevcu će u petak od 19.05 sati igrati prvu prvenstvenu utakmicu nakon 17. listopada.

- U kakvom smo stanju? Iskreno, ne znam. Na to pitanje odgovor ćemo dobiti tek sutra nakon utakmice. Dobro smo trenirali, imali smo pet tjedana za rad na nekim detaljima za koje inače nemaš vremena tijekom sezone, ali naravno da nije lako biti bez utakmice više od mjesec dana - rekao je trener HNK Gorice Valdas Dambrauskas.

Anthony Kalik neće igrati zbog akumuliranih žutih kartona, još nekoliko igrača je u statusu upitnih, ali trener će aktualnu situaciju opisati ovako:

- Sretni smo što ćemo konačno opet igrati, pa makar imali samo 11 igrača na raspolaganju! Doslovno, dajte nam 11 zdravih i idemo igrati.


Sretni su i igrači, čekanju je došao kraj.

- Najvažnije je da nas je u ovom trenutku dovoljno zdravih. Trenirali smo malo jače, budući da nije bilo utakmica, ali i zato da bismo spremni dočekali gust raspored koji je pred nama. Mislim da smo spremni za sve. Šibenik je opasan, nepredvidiv, moramo se paziti njihovih kontri, ali budemo li držali utakmicu pod kontrolom, neće biti problema - kazao je Marijan Čabraja.