17.11.2020.

Mladi Vatreni izborili Euro, Špikić postigao svoj drugi pogodak, zaigrao i Krizmanić

Mladi Vatreni izborili Euro, Špikić postigao svoj drugi pogodak, zaigrao i Krizmanić Mlada hrvatska reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine!

Mladi Vatreni su nakon velike 7-0 pobjede protiv Litve te nakon 1-0 pobjede Grčke nad Škotskom, završili kao drugi u kvalifikacijskoj skupini 4. Hrvatskoj su mjesto među najboljih pet drugoplasiranih reprezentacija koje će sljedeće godine nastupiti na Euru, osigurali raspleti ostalih utakmica u skupinama. 

U posljednjem kvalifikacijskom susretu koji se odigrao u Puli, kockasti dres nosila su dvojica naših igrača. U početnom sastavu zaigrao je Dario Špikić, koji je prvi zatresao mrežu Litavaca u 13. minuti, a onda upisao i asistenciju u 66. minuti za 5-0. Krešimir Krizmanić ušao je s klupe u 83. minuti umjesto Marina Šverka.


- Bilo je neizvjesno do samoga kraja, pa je pobjeda protiv Litve i prolazak na Europsko prvenstvo još slađe. Dali smo sve od sebe, znali smo da se moramo dokazati i da postoji šansa. Sretan sam zbog svog pogotka i asistencije, svaki nastup u reprezentativnom dresu mi je ostvarenje snova - rekao je Dario Špikić.

Uz Hrvatsku te domaćine Mađarsku i Sloveniju, Euro su izborili još Rusija, Švicarska, Nizozemska, Danska, Španjolska, Engleska, Francuska, Italija, Portugal, Njemačka i Češka.

Hrvatska – Litva 7:0
Stadion Aldo Drosina
HRVATSKA: Kotarski – Šutalo, Vušković, Šverko (Krizmanić od 83.), Štefulj – Vuk (Ivanušec od 46.), Moro (Đurasek od 77.), Bistrović – Divković (Dolček od 77.), Musa, Špikić (Bogojević od 83.) Izbornik Igor Bišćan.
LITVA: Krapikas – Stočkunas, Kloniunas, Uzela, Milašius – E. Jankauskas (Dubickas od 46.), Megelaitis, Antanavičius – Petkevičius (Banevičius od 61.), Kružikas (Paulauskas od 46.), Čyžas (Šešplaukis od 85.) Izbornik Donatas Vencevičius.

STRIJELCI: 1-0 Špikić (13.), 2-0 Musa (30), 3-0 Šverko (36.), 4-0 Šutalo (57.), 5-0 Musa (66.), 6-0 Moro (71.), 7-0 Moro (76.)