09.11.2020.

Prijateljska utakmica: Gorica - Inter 5-0

Prijateljska utakmica: Gorica - Inter 5-0 Čak 18 dana nogometaši Gorice bili su bez utakmica, toliko je prošlo od poraza od Dinama u Maksimiru (2-3) do subote prijepodne, kad je na Gradskom stadionu odigrana prijateljska utakmica između Goričana i NK Inter-Zaprešića, trenutačno 13. momčadi na drugoligaškoj ljestvici. Završilo je pobjedom Gorice 5-0 u utakmici u kojoj je priliku dobila većina igrača koji su na raspolaganju treneru Valdasu Dambrauskasu, a golove je postizalo pet različitih strijelaca.

Traženje ritma nakon (pre)duge pauze od utakmica, kao i uhodavanje u malo drukčiji sustav igre nego u ranijim utakmicama, trajalo je 15-ak minuta, sve dok Goricu u vodstvo nije doveo Jiloan Hamad. Švedski Iračanin zabio je Hajduku u domaćoj pobjedi, zatim i Dinamu u gostujućem porazu, a na listu strijelaca svoje ime upisao je i u ogledu s Interom. Iz obrane je povukao Matthew Steenvoorden, Nizozemac je pronašao Hamada na vrhu šesnaesterca, a on je primio loptu i desnom nogom je poslao u mrežu gostiju.

Do kraja prvog poluvremena golova više nije bilo, iako je Gorica često prijetila, pokušavala doći do povećanja prednosti i stvarala šanse. Ono što domaći nogometaši nisu uspjeli u tom razdoblju, obilato su naplatili u nastavku utakmice. Josip Mitrović, jedan od igrača koji su na poluvremenu zamijenili startere, izborio je u 52. minuti jedanaesterac protiv momčadi čiji je dres nosio prošle sezone, a siguran s bijele točke bio je Matija Dvorneković.

Na treći gol čekali smo do 70. minute, kad je razigrani Marijan Čabraja, nakon nekoliko vrlo dobrih ubacivanja s lijeve strane, odlučio i sam okušati udarac. Ljevicom je odlično potegnuo s lijeve strane šesnaesterca i pogodio u suprotni kut Interova gola. Već sedam minuta poslije ponovno je Mitrović neugodan po gostujuću obranu, presjekao je jedno dodavanje u zadnjoj liniji i mirno pogodio u praznu mrežu. Malo potom, u 79. minuti, odlični Mitrović izborio je i drugi jedanaesterac na utakmici, a ovoga puta loptu je uzeo Joey Suk. Iskusni veznjak je mirno i sigurno realizirao jedanaesterac i postavio konačnih 5-0.

Gorica se tako vratila utakmicama, igrači su pokazali da su itekako željni igre, a trener Dambrauskas može biti zadovoljan njihovom formom nakon svega što se događalo posljednjih tjedana. Nova prijateljska utakmica na rasporedu je sljedeće subote u 11 sati, kad će na Gradskom stadionu gostovati još jedan drugoligaš, ovoga puta Hrvatski dragoovljac.

HNK GORICA - NK INTER ZAPREŠIĆ 5-0
VELIKA GORICA Gradski stadion.
STRIJELCI: 1-0 Hamad (14), 2-0 Dvorneković (52-11m), 3-0 Čabraja (70), 4-0 Mitrović (77), 5-0 Suk (79-11m)
GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Musa - Babec, Suk, Hamad, Dvorneković - Lovrić, Mudrinski. (drugo poluvrijeme: Kahlina - Doka (Zorica), Moro, Krizmanić, Čabraja - Babec, Suk, Kalik, Dvorneković (Pršir) - Špikić, Mitrović.