04.11.2020.

Zbog korone odgođena utakmica protiv Slaven Belupa u nedjelju

Zbog korone odgođena utakmica protiv Slaven Belupa u nedjelju Posljednju utakmicu nogometaši Gorice odigrali su 17. listopada u Maksimiru protiv Dinama, nakon čega je u našu svlačionicu ušao korona virus, a na prvu sljedeću morat ćemo pričekati još neko vrijeme. Naime, zbog pojave virusa u redovima Slaven Belupo odgođen je i ogled Gorice s ovim protivnikom koji se trebao igrati u nedjelju na Gradskom stadionu.

Iz koprivničkoga kluba objavili su kako su na Covid-19 pozitivna oba fizioterapeuta seniorske momčadi te kako će igrači koji imaju simptome zaraze obaviti nova testiranja. Zbog svega toga epidemiološka služba je za cijelu momčad odradila samoizolaciju, koja će trajati do 12. studenog.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a, povjerenici natjecanja dobili su ovlaštenje za odgodu utakmica ukoliko u samoizolaciji bude šest ili više igrača istoga kluba, a prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom sljedećem slobodnom terminu.

HNK Gorica dosad je ukupno odgodila tri utakmice, domaće oglede s Rijekom, Varaždinom i Slaven Belupom, a prva sljedeća utakmica na rasporedu je gostovanje kod Šibenika u nedjelju, 22. studenog.

Slijedom svega toga, u subotu u 11 sati dogovoreno je odigravanje prijateljske utakmice protiv NK Intera iz Zaprešića na Gradskom stadionu.