23.10.2020.

Lovrić potpisao do 2023. godine: 'Sretan sam, ostajem u svom klubu!'

Lovrić potpisao do 2023. godine: 'Sretan sam, ostajem u svom klubu!' Kristijan Lovrić (24) potpisao je novi ugovor s HNK Goricom, vezao se uz naš klub do ljeta 2023. godine.

- Osjećam se jako lijepo, nastavio sam suradnju sa svojim klubom, što je bio i cilj, budući da je prijelazni rok završio. Klub je ovim novim ugovorom pokazao da vjeruje u mene, a na meni je da nastavim na terenu pokazivati sve što sam pokazivao do sada. Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti cilj koji smo si zacrtali, a to su kvalifikacije za Europsku ligu - rekao je Lovrić nakon jutarnjeg treninga.

Došao je u Goricu prije više od dvije godine, u ljeto 2018. godine. U međuvremenu je odigrao 71 utakmicu za naš klub, postigao 31 pogodak i podijelio 19 asistencija. Kad je dolazio, priznaje, nije se nadao baš tako dobrom raspletu...

- Kad bih rekao da sam bio baš ovako optimističan, lagao bih. Pa ni najveći optimisti nisu mogli pomisliti da će Gorica ovako rasti iz sezone u sezonu. S tim da smo prošle sezone ipak malo rezultatski podbacili, nismo napravili ono što se od nas očekivalo i to nam najteže pada. Međutim, ove sezone pokazujemo iz utakmice u utakmicu da sa svima možemo igrati ravnopravno, da se možemo biti sa svakim protivnikom - kazao je Kiki.

Pred Goričanima je prisilna pauza, ponovno će se igrati tek 8. studenog, no Lovrića to ne zabrinjava previše.

- Mislim da nam to neće biti prevelik problem. Svi smo mi profesionalci i naravno da će svatko od igrača, bude li ikakve mogućnosti, trenirati sam kod kuće. Vjerujem da nam forma neće previše patiti, možda ćemo dobiti i neki dodatni impuls, trenirati još malo jače, podizati se i u trkačkom i u taktičkom smislu. Dobro će to funkcinirati, siguran sam da ćemo nastaviti gdje smo stali.

Poraz od Dinama (2-3) gledao je na televiziji, nije mogao pomoći suigračima.

- Moj je dojam da smo mogli i morali uzeti više. U drugom poluvremenu bili smo bolji, zabili dva gola, imali prilike zabiti i treći, ali Dinamo kao Dinamo... Iskusna momčad, najbolja u državi, koja kažnjava svaku, i najmanju pogrešku, a tako je bilo i ovoga puta. Imali su i Gavranovića, koji je u sjajnoj formi, zabio je šest golova u tri utakmice za klub i reprezentaciju, i na kraju moramo reći da je Dinamo zasluženo pobijedio. Iako, i dalje vjerujem da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi uzeli bod, možda i sva tri - zaključio je Lovrić.