21.10.2020.

Pogled u svlačionicu nakon završetka prijelaznog roka

Pogled u svlačionicu nakon završetka prijelaznog roka U ponedjeljak je završio ljetni prijelazni rok u Prvoj HNL, a time i potraga Kluba za novim licima koja će pomoći momčadi u ostvarenju cilja za ovu sezonu. Od početka kolovoza Gorica je dobila čak pet novih pojačanja, a dogovoreno je i produženje posudbe trenutno najboljeg strijelca iz naših redova. Nakon osam kola Gorica drži drugo mjesto na tablici lige, tri boda iza aktualnog prvaka s Maksimira, pa iako će se svi u Klubu složiti da je duga sezona pred nama, želju za plasmanom u Europu nitko ne skriva.

Klub je uspješan posao započeo još u lipnju kada je aktivirao otkupnu klauzulu koja je postojala kao opcija u ugovoru o posudbi mladog litavskog reprezentativca Pauliusa Golubickasa. Drugo poznato lice koje je ostalo na Gradskom stadionu je napadač Ognjen Mudrinski, drugi najbolji strijelac HNL-a, s ukupno šest postignutih pogodaka u dosadašnjih osam odigranih utakmica. Iz poljske Jagiellonie u Goricu je stigao do kraja lipnja, zatim je posudba produžena do isteka prošle sezone, a na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da će Mudrinski pomagati momčadi u postizanju sjajnih rezultata i u ovoj sezoni.

Iako je u goričku svlačionicu stigao još u travnju kada je stavio potpis na predugovor, Ivan Banić službeno je postao vratar Gorice početkom kolovoza.

Prvi novi ugovor u ljetnom prijelaznom roku potpisao je Albi Doka koji se momčadi priključio iz Tirane, prvaka Albanije. Samo dan nakon dolaska Doke, Gorica je predstavila još jedno pojačanje. Mladi Josip Mitrović prije dolaska u Veliku Goricu igrao u Zaprešiću, na posudbi kao igrač Rijeke.  

Treneru Valdasu Dambrauskasu od rujna su na raspolaganju napadač Matar Dieye i Younes Delfi koji je stigao do kraja sezone iz belgijskog Charleroija. Gorica je sjajan posao zaključila predstavljanjem talentiranog veznjaka Jurice Pršira. Debi u goričkom dresu Jurica je upisao prošlog tjedna na gostovanju kod Dinama u čijim je redovima nastupao prije odlaska u splitski Hajduk.

ZAJEDNO I DALJE...

Stručnom stožeru na raspolaganju i dalje ostaju Aleksandar Jovičić, Hrvoje Babec i kapetan Gorice Kristijan Kahlina. Sva trojica potpisali su nove ugovore i produžili vjernost klubu do ljeta 2024. godine.

ODLASCI S GRADSKOG STADIONA... 

Velikogorički Gradski stadion napustila su dvojica naših igrača, dok su trojica na posudbama. Cherif Ndiaye potpisao je za turskog prvoligaša Gozdepe, a Dario Čanađija karijeru nastavlja u rumunjskom klubu Astra Giurgiu. Po priliku za minutažom otišli su Martin Šroler, Gojko Gadže i Juraj Spudić. Do prekida prvenstva Druge HNL, Šroler je nastupao za Sesvete, a ovu sezonu provest će u Inter Zaprešiću. Juraj Spudić se do kraja prvenstva vratio u Kurilovec, gdje je kao posuđeni igrač proveo i prethodne dvije sezone, a Gojko Gadže u riječkom Orijentu igrat će najmanje do zime.