16.10.2020.

Dambrauskas: Igramo protiv prvaka, ali strah ne dolazi u obzir

Dambrauskas: Igramo protiv prvaka, ali strah ne dolazi u obzir Nogometaši Gorice nakon završetka dvotjedne reprezentativne stanke odlaze na gostovanje kod Dinama (subota, 17. listopada, 15:00 sati). Do sada je odigrano sedam kola u kojima je naša momčad ostvarila pet pobjeda, te po jedan remi i poraz. Uoči susreta na Maksimiru Gorica se nalazi na drugom mjestu na tablici HT Prve lige s istim brojem bodova kao i Dinamo, ali i utakmicom više.

- Pozicija na tablici je relativna stvar. Teško je tu govoriti o ogledu prvog i drugog, jer iza nas je tek sedam utakmica. Moramo gledati naprijed, ni u kojem slučaju ne smijemo se procjenjivati kroz mjesto na tablici. Najbolja procjena naše vrijednosti naša je izvedba na terenu, način na koji igramo. Znamo da bez obzira na rezultate, još jako, jako puno toga moramo popraviti. Pogotovo kad je riječ o posljednjih nekoliko utakmica, u kojima smo uspjeli pobijediti, zbog čega smo zadovoljni, ali igrom nikako nismo mogli biti zadovoljni. U nekom drugom slučaju, i ishod bi bio drukčiji. I bit će drukčiji ako ne budemo radili na tome da budemo bolji u onim fazama u kojima dosad nismo bili dobri, pogotovo u obrani, obrambenoj tranziciji - rekao je trener Valdas Dambrauskas, pa dodao:

- Uzbuđeni smo zbog odlaska na Maksimir, svaki igrač i svaki član stožera, jer imamo ambicije, želimo se nadmetati s najboljima, a sutra imamo savršenu priliku da to i učinimo. Igramo protiv prvaka, najbolje momčadi u državi, a igramo za prvo mjesto na tablici... Jako lijep izazov za sve nas!

- Optimistični smo, puni samopouzdanja, ali ne radi se tu samo o Dinamu. U svakoj utakmici koju igramo, doma ili u gostima, imamo jednak pristup, želimo pobijediti. Ne postoje utakmice koje smatramo prevelikim za nas, a na nama da to potvrdimo i na travnjaku sutra - kazao je Jiloan Hamad.