14.10.2020.

Špikić: Bit ćemo spremni za Maksimir, idemo na pobjedu

Špikić: Bit ćemo spremni za Maksimir, idemo na pobjedu Po povratku iz Atene, gdje su s hrvatskom U-21 reprezentacijom pobijedili Grčku 1-0 i nastavili kvalifikacijski put prema EP-u, Dario Špikić i Krešimir Krizmanić odmah su se priključili suigračima u klubu. Krizmanić je debitirao protiv San Marina, no protiv Grka nije igrao, pa se uključio u treninge punom snagom, dok je Špikić u obje utakmice bio u startnih 11, zbog čega je odradio samo lakši trening.

- Ispunili smo svoj cilj, uzeli smo šest bodova u dvije utakmice i sad, što nam je i najvažnije, ovisimo sami o sebi. Teren je u Grčkoj bio iznimno loš, nije mi jasno zašto smo uopće tamo igrali, jer dugo nisam igrao na lošijem travnjaku... No dobro, bitno je da smo uspjeli pobijediti, to će se jedino pamtiti - kazao je Dario Špikić, pa nastavio:

- Naravno da smo presretni nakon ovako uspješne akcije reprezentacije, a ja vjerujem i u nastavak pozitivnog niza protiv Škotske i Litve u posljednje dvije utakmice skupine. I da ćemo otići na Euro.

Špika je u pobjedi 10-0 protiv San Marina postigao i svoj prvi gol za mladu reprezentaciju, a uloga prvotimca već je normalna stvar.

- Zadovoljan sam i osobno svime skupa. Izbornik me u obje utakmice uvrstio u početnu postavu, osjećam se jako dobro u tom okruženju, a sad je još stigao i taj prvi gol. Lijepo su me dečki 'spojili', išlo je prebrojavanje s lijeve na desnu stranu, primio sam loptu i pogodio suprotni kut... Nadam se da će biti još golova za reprezentaciju, ali ovaj prvi svakako ću dugo pamtiti - kaže Dario.

Putovanja koja su iza njega, kao i težak teren u Ateni, razlog su zbog kojega su, kaže, noge pomalo teške, no u sljedećih dan, dva će se osvježiti, odmoriti i pripremiti za nove izazove u dresu Gorice. Već u subotu u 15 sati igra se s Dinamom, u Maksimiru.

- Dinamo je Dinamo! Zna se što taj klub znači u okvirima HNL-a, ali već smo mi pokazali da se i s takvim protivnikom možemo nositi. Idemo u Maksimir pobijediti i preuzeti prvo mjesto na tablici. Naravno da Dinamu ide uloga favorita, no i nas će se tu nešto pitati. Uvjeren sam da ćemo imati svoju šansu, a na nama je da je iskoristimo - ističe Špikić.

S velikim dijelom Dinamovih igrača Špika je igrao tijekom karijere, bilo u Maksimiru, bilo u dresu reprezentacije, a igrao je i s jednim novim suigračem... Jurica Pršir i Dario Špikić zajedno su bili u Dinamu, zajedno su prešli u Hajduk u ljeto 2018., a sad su zajedno u Gorici.

- Jako mi je drago što je došao, a drago je i njemu. Siguran sam da će u vremenu pred nama pokazati koliko je kvalitetan igrač, koliko nam može donijeti, samo mu treba prilika. Kažem, presretan sam što je ovdje, što smo opet zajedno. Mislim da nam može donijeti dodatnu kvalitetu i energiju - zaključio je Špikić.