05.10.2020.

Dario Čanađija odlazi iz Gorice, nova destinacija Astra Giurgiu

Dario Čanađija odlazi iz Gorice, nova destinacija Astra Giurgiu Utakmica protiv Hajduka u subotu bila je 32. nastup Darija Čanađije u dresu Gorice. A ujedno i - posljednji! Zahvalni 26-godišnji vezni igrač rodom iz Bjelovara došao je u naš klub u kolovozu prošle godine, a od ponedjeljka postaje igrač rumunjskog prvoligaša Astra Giurgiu.

- Nisam dugo u Gorici, malo više od godinu dana, ali mogu reći da ovo bilo razdoblje karijere u kojem sam bio sretan čovjek. Još od prvog trenutka kad su me kontaktirali bivši trener Jakirović i direktor Nikoličius, kad su mi predstavili svoj plan, znao sam da nas čekaju lijepi trenuci, a tako je i bilo. Momčad me izvrsno prihvatila, jednako kao i ljudi u klubu i oko njega, navijači po gradu... Bilo je jako lijepo, ali evo, došla je ta ponuda i u dogovoru s obitelji odlučio sam je prihvatiti, tražiti novi izazov. Osobno sam zadovoljan s ostvarenim u ovom transferu, nadam se da je i klub - rekao je Čanađija nakon što je posao i definitivno dogovoren.

U 32 utakmice za Goricu ugurao je 28 nastupa u HNL-u i četiri u Kupu Hrvatske, a zabio je jedan pogodak, protiv Varaždina u prvom kolu ove sezone, uz dvije asistenije. I stotine pretrčanih kilometara. A kad bi izdvajao omiljeni trenutak u dresu Gorice...

- Uh, toliko je toga bilo... - Možda bih izdvojio onaj tjedan kad smo dobili Rijeku, pa dvaput Hajduk. To su bili prekrasni dani, jednako kao i cijeli početak ove sezone, no taj tjedan bih možda izdvojio u svemu ovome - kaže Čane.

Za Goricu više neće pratiti, ali će itekako navijati.

- Dobro smo krenuli ove sezone, neka dečki samo tako nastave. Pratit ću ih svaku utakmicu, bit ću veliki navijač i želim svima u Gorici puno sreće. Imali smo puno lijepih zajedničkih trenutaka, sve to ostat će mi u srcu, po tome ću pamtiti ovo goričko iskustvo - riječi su kojima je Dario Čanađija zaključio svoju goričku epizodu.

Sretno, Čane!