26.09.2020.

Iz minute u minutu: Osijek - Gorica 2-1

Iz minute u minutu: Osijek - Gorica 2-1 Na stadionu u osječkom Gradskom vrtu u 19.05 sati počela je utakmica 6. kola HT Prve lige između domaćeg Osijeka i Gorice.

OSIJEK - GORICA 2-1
OSIJEK Stadion Gradski vrt. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Robi Kezele (Rijeka) i Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Josip Lučić (Vinkovci). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Igor Krmar (Zagreb). Delegat: Robert Balen (Zagreb)
STRIJELAC: 1-0 Mierez (45-11m), 1-1 Lovrić (84), 2-1 Grgić (90+7)
OSIJEK: Ivušić - Igor Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević - Žaper (od 81. Grgić), Pilj (od 68. Kleinheisler), Jugović - Bočkaj (od 57. Ndockyt), Mierez, Erceg (od 68. Bohar). Trener Nenad Bjelica.
GORICA: Kahlina - Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Babec (od 74. Musa), Čanađija - Špikić (od 68. Delfi), Suk (od 74. Kalik), Lovrić (od 90. Dvorneković) - Dieye (od 74. Hamad). Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Babec, Doka (Gorica)
CRVENI KARTONI: Doka (Gorica)

KRAJ UTAKMICE. Osijek - Gorica 2-1

90+7 GOL! Alen Grgić zabio je nakon što je Kahlina obranio pokušaj Bohara. Žuti karton dobio je Kahlina zbog prigovora... Opet se čekao VAR, opet bez koristi za Goricu.

'90+3 Pao je Delfi nakon lakta kojeg je "popio" od Majstorovića na rubu šesnaesterca, Vidulin je gledao VAR, ali odlučio da nema prekršaja.

'90 Čak šest minuta sudačke nadoknade! Matija Dvorneković ušao je umjesto Lovrića.

'86 Sjajno je sad opalio Ndockyt, malo preko gola Kahline...

'84 GOOOOOOOOL!!! Lovrić, Lovrić, Lovrić! Gorica je izjednačila!!! Younes Delfi oteo je jednu loptu Osječanima, dao na drugu stranu za Lovrića, koji je iz prve fantastično opalio i pogodio neobranjivo za Ivicu Ivušića.

'81 Mijenjao je opet Osijek, Grgić umjesto Žapera.

'78 Prvo je s 20-ak metara pokušao Mierez, pucao je preko gola, a onda je lijepu akciju udarcem pokraj gola završio Bohar.

'74 Trostruka zamjena u redovima Gorice. Musa Muhammed, Anthony Kalik i Jiloan Hamad ušli su umjesto Joeya Suka, Hrvoja Babeca i Matara Dieyea.

'72 CRVENI KARTON! Isključen je Albi Doka, prvi žuti dobio je u situaciji kod jedanaesterca, a drugi zbog prekršaja na Mierezu na centru.

'68 Younes Delfi ušao je umjesto Darija Špikića, a kod Osijeka su Bohar i Kleinheisler zamijenili Pilja i Ercega.

'67 Matar Dieye sad je prošao po desnoj strani, pokušao ubaciti, pa pogodio prečku s gornje strane.

'66 Nakon odbijene lopte iz kornera pokušao je Ndockyt, no Kahlina je to lako ulovio.

'60 Kristijan Lovrić pokušao je iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara, nije to bilo loše, ali otišlo je pokraj gola.

'57 Bočkaj je izašao, Ndockyt ušao kod Osijeka, a Gorica se prilično muči u organizaciji igre prema naprijed.

'50 Ante Erceg napravio je prekršaj na Dariju Čanađiji, tek drugi osječki prekršaj u 50 minuta!

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Osijek - Gorica 1-0

'45 GOL! Osijek vodi od prve minute sudačke nadoknade, iz jedanaesterca je poentirao Ramon Mierez. Nabacio je Bočkaj, Doka u padu igrao rukom, a sudac Vidulin nakon gledanja VAR-a presudio da je to udarac s bijele točke i žuti karton za desnog braniča Gorice.

'41 Pokušao je sad i Ante Erceg, nakon što je ubacivanje s desne prošlo cijelu goričku obranu, no pucao je traljavo, pokraj gola.

'40 Još jednom je zaprijetio Mierez, ovoga puta glavom, opet vrlo opasno, no taj udarac otišao je pokraj gola.

'31 Zakuhao je jednu naizgled jednostavnu situaciju Joey Suk, izazvao paniku, no nitko od napadača Osijeka nije stigao reagirati na ubacivanje Bočkaja s desne strane.

'29 A sad i prva prava šansa za Osijek... Duga lopta doletjela je za Ramona Miereza, koji je iskosa slijeva pucao ljevicom, ali otišlo je pokraj desne stative.

'25 Evo prilike za Goricu, najbolje u dosad šansama prilično siromašnoj utakmici. Suk je poslao nisku loptu s desne strane, na nju je išao Dieye, ali malo je zakasnio, za djelić sekunde...

'17 Zaprijetio je sad i Osijek, no udarac Miereza blokirao je Aleksandar Jovičić.

'16 Žuti karton za Hrvoja Babeca.

'11 Prvi gorički pokušaj na utakmici djelo je Matara Dieyea, ali nije udarac s lijevog ruba šesnaesterca bio opasan po gol Osijeka.

'9 Početno ispitivanje snaga traje i dalje, bez ozbiljnije situacije pred bilo kojim golom, a posjed lopte je blago na strani domaćina.

'1 Počela je utakmica u Gradskom vrtu!