25.09.2020.

Jovičić: Bit će gušt igrati protiv Osijeka!

Jovičić: Bit će gušt igrati protiv Osijeka! Slabija i partija i naposlijetku poraz nakon jedanaesteraca u Kurilovcu u utorak poslužili su kao dobro upozorenje da je opuštanje zabranjeno, ali u goričkom taboru vlada potpuni mir. Za bilo što drugo nema ni razloga, jer na kontu je sjajnih 13 bodova nakon uvodnih pet kola, sve zasad ide po planu.

- Jesam, očekivao sam ovakav start u sezonu - kaže Aleksandar Jovičić (25), branič koji je nedavno produžio ugovor s Goricom do 2024. godine.

- Još u posljednjoj fazi prošle sezone vidio se rukopis novog trenera, koji je od početka inzistirao na igri, na tražnju pobjedu u svakoj utakmici, a to smo prenijeli i u ovu sezonu. Zato po meni ovakav početak nije nikakvo iznenađenje - dodao je Jova.

Kao posljedica manjih zdravstvenih poteškoća između sezona, ali i dobre forme stoperskog dvojca Steenvoorden - Krizmanić, Jovičić u uvodnih pet kola nije odigrao niti minutu, a ritam je lovio kroz oglede s trećeligašima Belišćem i Kurilovcem u kupovima. Za Osijek je u najužoj kombinaciji za prvih 11, budući da je Steenvoorden suspendiran zbog crvenog kartona u remiju s Istrom 1961.

- Krenuli smo u sezonu zaista sjajno, ali šteta zbog te utakmice protiv Istre., jer Dinamo je odigrao 3-3 sa Slaven Belupom doma i pobjedom smo mogli i preuzeti prvo mjesto. Ali dobro, to je nogomet, tu je sve moguće, a mi idemo dalje utakmicu po utakmicu. Tako smo razmišljali od početka, a razmišljamo i dalje. Okrećemo se novom protivniku.

A novi protivnik je Osijek, i to u Gradskom vrtu. Igra se u subotu od 19.05 sati, a tom utakmicom kreće serija ogleda s klubovima "velike četvorke" hrvatskog nogometa.

- U ovoj ligi nema laganog protivnika, u svakoj utakmici moraš biti na najvišoj mogućoj razini ako želiš uzeti i jedan bod, a pogotovo sva tri. Da, sad su pred nama, uvjetno rečeno, najteže utakmice, počevši od Osijeka, nakon čega slijede Hajduk, Rijeka i Dinamo. Svi se veselimo tim utakmicama, znamo kakav naboj one nose sa sobom i nadamo se da ćemo iz njih izvući što više bodova - ističe Jovičić.

Osam puta u okviru HNL-a su igrali Gorica i Osijek, a statistika kaže da su poravnati. Tri puta slavila je Gorica, tri puta Osijek, a dvaput je završilo podjelom bodova.

- Kući smo dosad najčešće dobivali, u gostima najčešće gubili ili uzimali bod. Imamo onu jednu pobjedu iz prve prvoligaške sezone, a u subotu nas čeka nova prilika da to ponovimo. Nadam se da ćemo igrati na tragu onoga što smo pokazivali u prvih pet kola i osvojiti bodove. Analizirali smo ih i pripremili se, sve je kako treba i nadam se pozitivnom ishodu - optimističan je Jovičić, koji se veseli i atmosferi u Gradskom vrtu.

- Nije nimalo ugodno igrati pred praznim tribinama. Svaka riječ se čuje, svaki razgovor između igrača, dogovori s trenerom... To nije dobar osjećaj, puno je ljepše igrati uz navijače, pogotovo kad imaš podršku. U Osijeku očekujem velik broj domaćih navijača, pogotovo zato što je došao i novi trener, legenda kluba Nenad Bjelica. Ma bit će baš gušt igrati!