25.09.2020.

Dambrauskas: Ovo je velik izazov za nas i moramo biti spremni

Dambrauskas: Ovo je velik izazov za nas i moramo biti spremni Tjedan dana nakon remija s Istrom (2-2) na domaćem terenu, nogometaše Gorice u sklopu 6. kola HT Prve lige očekuje gostovanje u Osijeku. Igrat će se u subotu u Gradskom vrtu, s početkom u 19.05 sati. Uoči posljednjeg treninga prije polaska za Osijek, utakmicu su najavili Hrvoje Babec i trener Valdas Dambrauskas.

- Jako lijep izazov je pred nama i pripremamo se za njega vrlo odgovorno, budući da znamo da je Osijek u jako dobroj formi, čak i u maloj euforiji nakon dvije pobjede zaredom s novim trenerom. Prvi put igraju pred svojim navijačima i siguran sam da će se igrači i trener željeti dokazati. Mi moramo biti na svom maksimumu, a tako se za utakmicu i pripremamo - rekao je trener Gorice.


Unatoč bodovnoj prednosti Gorice u odnosu na Osijek, trener je svjestan da njegovu momčad sutra očekuje nimalo lak zadatak.

- Osijek je vrlo izbalansirana momčad, po mome mišljenju jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Rekao bih da nemaju slabu točku, na svakoj poziciji imaju prava rješenja u svakome segmentu. Momčad s takvim balansom mora ciljati na najviše pozicije i nema sumnje da će sutra biti veliki favoriti. Ponavljam, za nas je ovo veliki izazov, igrati protiv tako dobre momčadi u gostima i moramo zgrabiti ovu priliku, jer u ovakvim utakmicama možeš rasti, kako individualno, tako i kao momčad... Na nama je, na mojim igračima da ostavimo sve što možemo na terenu, jer ovakve se utakmice ne dobivaju toliko taktikom koliko fizičkim segmentom, pokušajima da se nametneš i kreiraš svoje trenutke - kazao je Dambrauskas.
 

- Doći ćemo u Gradski vrt s respektom prema Osijeku, no dolazimo kao druga momčad u prvenstvu tako da trebamo pokazati svoju igru koju smo pokazivali do sada i ako ćemo ispuniti trenerove zahtjeve, nema potrebe za strahom - vjeruje Hrvoje Babec.