18.09.2020.

Dambrauskas: Istra će uzimati bodove, a ja želim spriječiti da to učine ovdje!

Dambrauskas: Istra će uzimati bodove, a ja želim spriječiti da to učine ovdje! Iza nogometaša Gorice su četiri sjajna kola sa stopostotnim učinkom. Nakon Varaždina, Slaven Belupa, Šibenika i posljednje pobjede u gostima kod Lokomotive, Dambrauskasova momčad se ovog vikenda vraća na svoj teren gdje će u sklopu petog kola HT Prve lige ugostiti pulsku Istru 1961. U odličnom raspoloženju, u subotu od 17 sati, Gorica će nakon 81 dana napokon igrati pred svojim navijačima na tribinama Gradskog stadiona.

Uoči sutrašnjeg ogleda protiv Istre trener Valdas Dambrauskas kazao je kako u svlačionici ipak nema mjesta euforiji.

- Mi smo na početku procesa, na početku sezone, iza nas su samo četiri utakmice, no već sam imao iskustvo takvih ulazaka u sezonu s momčadima koje sam trenirao. Tako je i ovoga puta, ali i ostale momčadi love formu, a mi baš i ne možemo reći da smo savršena momčad. Čim počnemo misliti da to jesmo, bit će nam jako teško, jer gledajući cijelo prvenstvo, nije važno koliko će serije pobjeda trajati već kako ćeš reagirati kada te serije završe. Razgovaramo o tome svakodnevno, naporno radimo, imamo dobru skupinu igrača i dobru atmosferu i to je najvažnije zadržati - rekao je Dambrauskas.



Treneru će na raspolaganju biti svi igrači, a u konkurenciji je i 19-godišnji Iranac Younes Delfi koji je na posudbu stigao iz belgijskog prvoligaša Charleroija.

- Kao i svaka momčad u ovom dijelu sezone, imamo i mi manjih problema s ozljedama, uvijek ima udaraca ili istegnuća, ali ništa zabrinjavajuće. Imamo veliku konkurenciju za mjesta u momčadi, tu je 20 igrača, za svaku poziciju se bore po dvojica. Ako netko i ne može, to je za trenera dobra glavobolja, jer uvijek imaš dostojnu zamjenu. Momčad koja će istrčati sutra je ona koja će moći ići na pobjedu, to je najvažnije - zaključio je Dambrauskas.

 

Posljednji susret Gorice i Istre 1961 završio je 2-2 remijem, a cilj za sutrašnju utakmicu na Gradskom stadionu je jasan:

- Ostavit ćemo srce na terenu i napraviti sve da dođemo do pobjede u ovoj utakmici - kazao je trener.

Ulaznice za sutrašnji dvoboj možete kupiti klikom ovdje.