30.08.2020.

Krešo Krizmanić i Dario Špikić u U-21 reprezentaciji!

Krešo Krizmanić i Dario Špikić u U-21 reprezentaciji! Kad se u ponedjeljak, točno u podne, u zagrebačkom hotelu Hilton, okupi mlada hrvatska reprezentacija (U-21), među odabranima će biti i dva igrača HNK Gorice! Napadač Dario Špikić (21) i branič Krešimir Krizmanić (20) dobili su pozive izbornika Igora Bišćana za kvalifikacijske utakmice za U-21 Europsko prvenstvo protiv Grčke i Češke.

- Bio sam već ranije reprezentativac u praktički svim uzrastima, od U-16 do U-20, i presretan sam što sam ovim pozivom došao i do U-21 reprezentacije. Upravo to bio mi je i jedan od ciljeva u ovoj fazi karijere, zbog ovakvih trenutaka svi mi radimo i treniramo, ovome se nadamo. Čast mi je što ću biti dio hrvatske reprezentacije, a posebno mi je drago što sam se za to izborio igrama u klubu iz svoga grada. Došao sam u Goricu napredovati, što se očito pokazalo jako dobrom odlukom - rekao je Špikić.

Veliko priznanje za prikazano u posljednje vrijeme dobio je i njegov klupski suigrač i prijatelj Krešimir Krizmanić.

- Zaista me razveslio izbornikov poziv, oduševljen sam što ću dobiti šansu dokazati se i u kockastom dresu, jer to mi je bio san otkad sam kao dječak počeo igrati nogomet. U reprezentativnom okruženju dosad sam bio kroz U-20 selekciju, no ovo je viša razina i smatram ovaj poziv ogromnim poticajem da u budućnosti radim još više, da igram još bolje. Sjajno je i što će mi društvo praviti i Špika, lijepo je vidjeti da smo nas dvojica iz Velike Gorice kao igrači Gorice došli do ovoga - kazao je Krizmanić.

Krizma je dijete našega kluba, u kojem je i počeo svoj nogometni put, a za prvu momčad dosad je upisao 18 nastupa i ubilježio jednu asistenciju. Špika je nogometno odrastao u školi zagrebačkog Dinama, zatim godinu i pol proveo u splitskom Hajduku, a za Goricu je od dolaska u klub, u siječnju ove godine, odigrao 17 utakmica i postigao jedan gol.

Hrvatska U-21 reprezentacija će u četvrtak (3. rujna) igrati protiv Grčke u Varaždinu, a u ponedjeljak (7. rujna) gostovat će kod vršnjaka iz Češke, u Češkim Budejovicama.