14.08.2020.

Iz minute u minutu: Varaždin - Gorica 1-5

Iz minute u minutu: Varaždin - Gorica 1-5 Novo prvenstvo krenulo je u Varaždinu, susretom NK Varaždina i HNK Gorice, u petak u 20 sati. Prošle sezone šestoplasirana Gorica došla je u goste osmoplasiranom sastavu nedavno završene prošle sezone...

VARAŽDIN - GORICA 1-5
VARAŽDIN Stadion Varteks. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan. Pomoćnici: Hrvoje Radić i Mario Pepur (svi iz Splita). Četvrti sudac: Ivan Vučković (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).
STRIJELCI: 0-1 Špikić (38), 1-1 Đurasek (62), 1-2 Mudrinski (81), 1-3 Doka (90), 1-4 Čanađija (90+2), 1-5 Mudrinski (90+5)
VARAŽDIN: Zelenika - Tkalčić, Stolnik, Rodin, Urata - Senić (od 75. Grgec), Đurasek, Kolarić (od 46. Šabić) - Delić (od 46. Petković), Drožđek - Obregon (od 75. Benko). Trener Samir Toplak.
GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja - Babec, Kalik (od 83. Čanađija) - Dvorneković (od 74. Mudrinski), Hamad (od 83. Doka), Špikić (od 65. Lovrić) - Ndiaye. Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Muhammed, Kalik, Ndiaye (Gorica)
CRVENI KARTONI: -

KRAJ UTAKMICE! Varaždin - Gorica 1-5

'90+5 GOOOOOL!!! Evo opet Mudrinskog, glavom je pospremio loptu u mrežu za vodstvo 5-1, za nevjerojatan rasplet ove utakmice... Bravo, Gorica!

'90+2 GOOOOOOL!!! Čabraja je pronašao Darija Čanađiju, a ovaj ljevicom počistio paučinu iz rašlji varaždinskoga gola za vodstvo 4-1!

'90 GOOOOOL!!! Gorica vodi 3-1, strijelac je Albi Doka u svom debiju! Mladi Albanac primio je loptu na desnom boku, podigao glavu i pospremio loptu u suprotni kut!

'82 Odmah nakon gola Dario Čanađija i Albi Doka zamijenili su Jiloana Hamada i Anthonyja Kalika.

'81 GOOOOOL!!! Gorica opet vodi, sad je 2-1. Steenvoorden je napravio fantastičan posao, donio l
optu do protivničkog šesnaesterca, a na kraju i asistirao strijelcu Ognjenu Mudrinskom, koji je loptu rutinski poslao u mrežu.

'81 Atraktivnim škaricama pokušao je sad Benko, nije to bilo bezopasno...

'78 Dvaput je sad pokušao Drožđek, no prvi put otišlo je preko gola, a drugi put Kahlina je lako uhvatio.

'74 Ognjen Mudrinski ušao je umjesto Matije Dvornekovića, a kod Varaždina su Benko i Grgec ušli umjesto Obregona i Senića.

'73 Odgovaraju i Varaždinci, hitri Drožđek je pobjegao, dao za Obregona, no Krizmanić je to blokirao.

'72 Sjajno je sad Lovrić proigrao Ndiayea, bila je to stopostotna situacija, ali Cherif je lijevom nogom pucao pokraj gola.

'64 Kristijan Lovrić ušao je umjesto Darija Špikića.

'62 GOL! Varaždin je izjednačio iz jednog od rijetkih svojih pokušaja, udarac iz daljine sjajno je sjeo Nevenu Đuraseku i to je 1-1.

'57 Uh, kako je ovo bilo blizu... Hamad je pucao, lopta se odbila od dva igrača Varaždina i prošla desetak centimetara od stative.

'55 Cherif je sad donio loptu na desno do Dvornekovića, odmah je Nindža pucao, ali samo u blok.

'47 Odličan udarac Cherifa iskosa s desne strane, pucao je snažno, no golman Zelenika odbio je u korner.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme! Varaždin je odmah napravio dvije izmjene, Šabić i Petković ušli su umjesto Kolarića i Delića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Varaždin - Gorica 0-1

'45+2 Smirila se utakmica nakon vodstva Gorice, nije to promijenio ni udarac Varaždinca Rodina desetak metara iznad Kahlinina gola.

'45 Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

'38 GOOOOOL!!! Dario Špikić za vodstvo Gorice, Dario Špikić za prvi gol u novoj sezoni! Dvorneković je prošao po desnoj strani, dao u sredinu, a Špikić pogodio za 1-0.

'34 Zaprijetio je i Varaždin, s više od 20 metara dobro je pucao Ivan Delić, no otišlo je pokraj gola.

'33 Pritišće Gorica i dalje, sad je pucao prvo Hamad, u blok, a onda i Špikić, koji nije dobro zahvatio loptu.

'29 Još jedna odlična akcija Gorice, Hamad je pronašao Čabraju na suprotnom boku, ovaj pucao iz prve, Zelenika odbio u korner.

'28 Opet Ndiaye, ovoga puta krenuo je prema Zeleniki, gurnuo loptu i pao, a sudac Strukan pokazao mu je žuti karton za simulaciju...

'27 Kakva prilika za Goricu! Matija Dvorneković fantastičnom je loptom pronašao Cherifa Ndiayea, koji je primio loptu, otišao malo previše iskosa i poslao loptu usporedno s gol-linijom...

'23 Još jedan udarac s 20-ak metara, ovoga puta pokušao je Kalik, ali otišlo je malo pokraj gola.

'22 Žuti karton dobio je i Anthony Kalik.

'20 Evo opet Špikića! Sad je Dario opet došao do prilike za udarac i pucao je vrlo opasno, golman Zelenika teškom mukom to je zaustavio.

'19 E, sad je Gorica imala sreće... Drožđek je izašao sam na Kahlinu, kapetan Gorice fantastično je obranio, a onda se domaći napadač Obregon okliznuo baš kad je mogao poslati loptu u mrežu.

'16 Sad je i pucao Špikić, no solidan udarac s 20-ak metara otišao je preko gola.

'15 Još jednom je dobro ubacio Špikić, oštru loptu na Ndiayea, no opet je u posljednji čas reagirala obrana Varaždina.

'13 Evo i prve lijepe šanse za Goricu! Dario Špikić prošao je po lijevoj strani, dao povratnu loptu, no Dvornekovićev udarac blokirala je obrana Varaždina za korner.

'10 Prvi događaj na utakmici je žuti karton za Musu Muhammeda.

'5 Na samom otvaranju Gorica nešto više drži loptu u nogama, no traje ono što se zove "početno ispitivanje snaga"...

'1 Utakmica je počela, novo prvenstvo je počelo!