01.08.2020.

Gotov odmor, idemo dalje: 'Vjerujemo da možemo biti još bolji!'

Gotov odmor, idemo dalje: 'Vjerujemo da možemo biti još bolji!' Odmor je bio kratak, svega sedam dana igrači i stožer dobili su da se odmore od naporne sezone, a u subotu poslijepodne opet su se okupili na treningu. I službeno su počele pripreme za novu sezonu!

- Kako sam proveo odmor? Kao i većina, ostao sam u Hrvatskoj ovih tjedana dana, s obitelji sam otišao na more i pokušao se opustiti. Bilo je kratko, ali lijepo. Cijela hrvatska obala me oduševila, ali bili smo i u Trogiru, koji polako postaje naše omiljeno mjesto - kaže trener Valdas Dambrauskas.

Prvu utakmicu u novom prvenstvu Gorica će igrati u gostima kod Varaždina 14., 15. ili 16. kolovoza, ali prve službene utakmice dolaze i puno ranije. Već u srijedu, 5. kolovoza, Gorica gostuje kod četvrtoligaša Lukavca u četvrtfinalu županijskoga kupa.

- Nema prostora za prijateljske utakmice, budući da nas sljedeći tjedan čekaju možda i dvije službene utakmice. Naime, u srijedu igramo četvrtfinale, a ako prođemo dalje, u subotu nas čeka i polufinale. S druge strane bit će protivnici iz nižih liga, ali bez obzira na to moramo takve utakmice shvaćati ozbiljno, budući da više nismo u natjecateljskom ritmu. U ovom trenutku najvažnije nam je pripremiti se za te utakmice na najbolji mogući način - kazao je trener Dambrauskas.

Kao i uvijek, i u ovom slučaju trener gleda samo prema sljedećem koraku.

- Prerano je za govoriti o ciljevima i ambicijama za sezonu, najvažnije nam je zasad fokusirati se na prvi sljedeći trening, zatim na prvi tjedan, pa na te dvije utakmice koje nas čekaju, zatim i na još jednu prijateljsku u tjednu nakon toga... O ciljevima za sezonu možemo pričati kad ona i počne - zaključio je Dambrauskas neposredno uoči početka prvog treninga.

Igrači su odreda dobili boju, vidi se da su provodili odmor na jadranskim destinacijama, ali to je sad već daleka prošlost.

- Jesam, odmorio sam se, mi smo i naviknuti na ovako kratke odmore. Bilo je kratko i slatko, napunili smo baterije i idemo dalje, nova sezona počinje vrlo brzo. Idemo raditi, što drugo! - odlučan je Matija Dvorneković.

Puno je priča i o transferima ovih dana, kao i u svakom prijelaznom roku, spominju se i dolasci i odlasci, a iskusniji igrači poput Nindže tu su da pomognu onima koji su iščekivanju novosti s tržišta.

- Nije glava sasvim čista u takvim trenucima, kad krenu priče o transferima, što je i logično, ali svi ti dečki su profesionalci, znaju da moraju biti potpuno fokusiran dok god su ovdje. Vidjet ćemo kakve će se sve promjene događati, što se sve uprava odraditi, no ja sam siguran da ćemo biti barem jednako dobri kao i lani, a vjerujem i bolji. I da ćemo podići ljestvicu još malo, pokušati otići još malo prema gore - kaže Dvorneković.

Optimizma uoči prvog treninga nije nedostajalo, Gorica je dokazala da na to ima pravo.

- Naravno da vjerujem da možemo napredovati, ne bih ni bio ovdje da ne vjerujem, svaki igrač tako mora razmišljati. Da, ovisit će puno o dolascima i odlascima, o svemu što će se događati, ali ja sam siguran da ova momčad ima snage i kapaciteta za ostvarivanje svih ciljeva - zaključio je Nindža.