23.07.2020.

Dambrauskas: Tražit ćemo pobjedu i pripremati se za novu sezonu

Dambrauskas: Tražit ćemo pobjedu i pripremati se za novu sezonu Jedna neobično duga, po mnogočemu neobična sezona u HT Prvoj ligi došla je do posljednjega kola, u kojem će nogometaši HNK Gorice dočekati NK Slaven Belupo. Momčad iz Koprivnice na velikogoričkom Gradskom stadionu gostuje u petak, 24. srpnja, s početkom u 21.05 sati, u sklopu 36. kola.

- Prvo moram reći da je Slaven Belupo momčad koju je jako teško pobijediti. Izuzetno dobro organizirana momčad, s vrlo, vrlo kompaktnom zadnjom linijom, u kojoj je pet igrača, s trojicom u sredini i najčešće dvojicom u napadu. Nije to najkreativnija momčad u napadačkom smislu, ne stvaraju previše šansi, ali jako je teško igrati s njima. Teško je i braniti se protiv njih, mislim da trener zaista izvlači maksimum iz te momčadi. Svjestan je mana i vrlina svoje momčadi, čak mislim da je Slaven Belupo momčad koja najbolje u cijeloj ligi skriva svoje nedostatke i slabosti - rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas.


U momčadi neće biti trojice suspendiranih zbog žutih kartona (Suk, Steenvoorden, Musa), ima i ozlijeđenih, tako da će priliku dobiti i neki mlađi igrači, jednako kao i protiv Lokomotive u prošlom kolu. U odnosu na tu utakmicu u Kranjčevićevoj, u kadar se vraća i Cherif Ndiaye, koji je odradio kaznu zbog žutih kartona.

- Slaven Belupo je jako dobra momčad, u svakom sudaru s njima može se očekivati da će biti intenzivno, ali svi želimo završiti sezonu sa stilom. Jako želimo ova tri boda i dat ćemo 200 posto od sebe da do njih i dođemo - kazao je Cherif.