20.07.2020.

Dambrauskas: Navijači su uživali, ali mi treneri ne volimo ovakve utakmice

Dambrauskas: Navijači su uživali, ali mi treneri ne volimo ovakve utakmice Bit će ova utakmica i važna i zanimljiva, najavio je trener Gorice Valdas Dambrauskas u iščekivanju gostovanja kod Lokomotive. I doista je bilo tako, i važno i zanimljivo. Važno za Goricu zbog budućnosti, važno za Lokomotivu zbog borbe za drugo mjesto, a zanimljivo je bilo svima, posebno neutralnim gledateljima. Akcije i prilike redale su se na obje strane terena, VAR je poništio po jedan gol svakome, obje momčadi tražile su po jedan jedanaesterac... I na kraju svakome po bod, 1-1.

- Realno gledajući, lako smo mogli ovu utakmicu dobiti, ali isto tako smo je lako mogli i izgubiti. Na kraju dana, mislim da je remi najpošteniji ishod - kazao je trener Valdas pa krenuo analizirati sve što smo vidjeli u 90 minuta u Kranjčevićevoj.

- Nije mi se ni najmanje svidjelo kako smo igrali u prvom poluvremenu, ali to je donekle i razumljivo. Kraj je sezone, imamo puno problema u kadru, zbog čega smo odlučili poslati na teren momčad s nekoliko mlađih igrača, a nekoliko onih koji nisu previše igrali u dosadašnjem dijelu sezone. Kad je tako, potrebno je neko vrijeme da se ulovi ritam utakmice. I krivim sebe kad je riječ o prvih 45 minuta, nisam uspio pronaći prave riječi, izvući onu energiju koja bi 'zapalila' moje igrače i zato nismo pokazali nogomet kakav očekujemo sami od sebe. Realno, imali smo sreće što smo gubili samo 1-0 nakon prvih 45 minuta - svjestan je Dambrauskas.

Na predahu trener nije napravio niti jednu izmjenu kad je riječ o igračima, ali promjene je napravio. I upalilo je, Gorica je u drugih 45 minuta izgledala puno bolje.

- U drugom poluvremenu bila je to drukčija priča, promijenili smo formaciju i pronašli protuigru za Lokomotivu. Na otvaranju nastavka imali smo sreće što Lokomotiva nije zabila i drugi gol, ali nakon te velike prilike mi smo se počeli dizati, postajali smo sve bolji i bolji. Postigli smo i gol, izjednačili, nakon čega je Lokomotiva imala neke svoje trenutke, ali i mi svoje. I moglo je to, opet kažem, otići na obje strane, mogli smo i pobijediti, no završilo je kako je završilo. Za navijače je ovo bila sjajna utakmica, bilo je puno dobrih akcija, puno emocija, no za nas trenere ovakve utakmice nisu dobre, jer svaki trener želi imati kontrolu nad utakmicom - kazao je Valdas.

Do kraja sezone preostala je samo jedna utakmica, domaća protiv Slaven Belupa u petak (21.05 sati), u kojoj se trener Dambrauskas ponovno neće libiti ponuditi šansu i nekim mlađim igračima, koji bi trebali biti gorička budućnost.

- Uvijek sam spreman dati šansu svakom svom igraču. U trenucima kad ostanemo bez nekoliko prvotimaca, duboko vjerujem da su oni koji ih mijenjaju u stanju odraditi posao na pravi način. To nikad ne gledam kao problem. Tijekom tjedna uoči Lokomotive imali smo nekoliko lakših ozljeda, no sad je pred nama nekoliko dana za oporavak i vjerujem da ćemo biti spremni za posljednju utakmicu sezone. Iskoristit ćemo je kao pripremu za sljedeću sezonu i bez obzira na to tko bude igrao, jedina misao bit će nam kako doći do pobjede - zaključio je trener Gorice.