10.07.2020.

Gorica - Varaždin 0-1

Gorica - Varaždin 0-1

Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u 20 sati počela je utakmica 34. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Varaždina.

GORICA - VARAŽDIN 0-1
VELIKA GORICA Sudac: Ivan Župan (Bjelovar). Pomoćnici: Tomislav Keglević (Našice) i Ivan Janić (Ilok)
STRIJELAC: 0-1 Drožđek (76-11m)
GORICA: Kahlina - Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja - Babec (od 72. Maslowski), Kalik - Dvorneković (od 60. Ndiaye), Suk, Hamad (od 72. Gadže) - Mudrinski. Trener Valdas Dambrauskas.
VARAŽDIN: Nevistić - Tkalčić (od 80. Novoselac), Stolnik, Rodin, Mamić - Senić - Kolarić, Đurasek, Teklić (od 46. Teklić), Drožđek (od 90+1 Glavina) - Obregon. Trener Samir Toplak.
ŽUTI KARTONI: Dvorneković, Ndiaye (Gorica), Kolarić (Varaždin), Kalik (Gorica)
CRVENI KARTONI: -

'90+7 KRAJ UTAKMICE. Gorica - Varaždin 0-1

'84 Još jedna greda! Lopta je nakon kornera došla do Nasirua More, opalio je Ganac snažno, no od bloka je lopta završila na prečki.

'81 Još je i Cherif Ndiaye dobio žuti karton...

'80 Pokazao je sudac Župan na bijelu točku, jedanaesterac za Goricu! Pao je Cherif Ndiaye u duelu s braničem Varaždina, no ide provjera VAR-a još jednom... Ništa od jedanaesterca!

'78 Veznjak Varaždina Matija Kolarić dobio je žuti karton.

'76 GOL! Varaždin vodi 1-0 golom iz jedanaesterca. Domagoj Drožđek je sigurno zabio nakon što je sudac Župan dosudio najstrožu kaznu nakon gotovo desetominutnog gledanja VAR-a. Lopta je u ruk pogodila Čabraju...

'72 Michal Maslowski i Gojko Gadže ušli su u igru umjesto Hrvoja Babeca i Jiloana Hamada usred prekida zbog gledanja VAR-a. Sudac Ivan Župan sumnja na jedanaesterac za Varaždin, traje to već nekoliko minuta...

'64 Iz kornera je sad s lijeve strane nabacio Hamad, golman Nevistić promašio je loptu, ona je došla do Suka, no Varaždinci su u posljednji trenutak odbili u još jedan korner.

'61 Iz kornera je nabacio Čabraja, loptu je odbila obrana Varaždina, natrčao je Babec i tukao iz velike daljine, ali otišlo je visoko preko gola.

'60 Matija Dvorneković je izašao, a u igri je Cherif Ndiaye.

'56 U nastavku je terensku inicijativu većim dijelom preuzeo Varaždin, ali sad su gosti izašli u kontranapad. Udarcem ga je završio Obregon, no Jovičić je bio na pravome mjestu.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, trener Varaždina Samir Toplak odmah je uveo Ivana Posavca umjesto Tonija Teklića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Varaždin 0-0

'42 Velika prilika za Mudrinskog! Nabacio je s lijeve strane Čabraja, Ogi je pucao glavom iz dobre pozicije, no otišlo je preko gola.

'38 Dobro je sad nabacio Suk za Mudrinskog, ali i to je uspjela blokirati obrana gostiju.

'30 U opasnoj poziciji slodoban udarac imao je Varaždin, no Teklić nije uspio prebaciti "živi zid".

'23 Uh, kakav udarac Joeya Suka... Udaljenost je bila velika, ali lijepo je izgledalo, snažno je opalio Suk i poslao loptu malo iznad prečke.

'21 Malo mirnije razdoblje utakmice prekinulo je proigravanje Jovičića za Čabraju, koji se oslobodio na boku i tražio Mudrinskog u sredini, no ovoga puta gorička devetka nije dobro zahvatila loptu.

'12 Opet opasna Gorica! Kalik je sve zakuhao u sredini, dovukao loptu do šesnaesterca, pokušao sam proći, ostao bez lopte, a na nju je naletio Mudrinski i snažno pucao. Međutim, Nevistić je to obranio.

'11 Prečka za Goricu! Musa je nabacio s desne strane, lopta je pala u srce šesnaesterca, iz prve ju je zahvatio Hrvoje Babec, no odsjela je na gredi! Šteta, šteta, velika prilika...

'7 Sjajna obrana kapetana Kristijana Kahline! U velikoj prilici našao se stoper gostiju Matej Rodin, pucao je s tri, četiri metra, ali Kale je fantastično izašao i to zaustavio.

'2 Prvi pokušaj Gorice, razigrano je do Mudrinskog na vrhu šesnaesterca, napadač Gorice je pucao, ali otišlo je pokraj gola.

'1 Počela je utakmica!

Gorica u utakmicu kreće bez najboljeg strijelca Kristijana Lovrića, a s klupe će početi drugi klupski strijelac, Cherif Ndiaye. U početnoj postavi tako se našao Ognjen Mudrinski, kao i Nasiru Moro, koji je u posljednji trenutak uskočio umjesto Matthewa Steenvoordena. Zagrijavao se Nizozemac, ali posljedice jednog udarca koji je dobio u utakmici protiv Istre ostavio je posljedice.