04.07.2020.

Iz minute u minutu: Istra 1961 - Gorica 2-2

Iz minute u minutu: Istra 1961 - Gorica 2-2 Na stadionu Aldo Drosina u Puli subotu je odigrana utakmica između HNK Gorice i NK Istre 1961, u sklopu 33. kola HT Prve lige.

ISTRA 1961 - GORICA 2-2
PULA Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 742. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Ivan Župan (Bjelovar). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 1-0 Gržan (45+3), 1-1 Hamad (48), 1-2 Mudrinski (51), 2-2 Delić (81)
ISTRA 1961: Čondić - Grujević, Tomašević, Paez, Pavić - Galilea, Blagojević, Ivančić (od 75. Močinić) - Gržan, Fintić (od 57. Delić) - Guzina (od 86 Perić-Komšić). Trener Ivan Prelec.
GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec (od 76. Maslowski), Kalik - Dvorneković (od 46. Mudrinski), Ndiaye, Špikić (od 14. Hamad) - Lovrić (od 76. Suk). Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Grujević, Tomašević (Istra 1961), Kalik, Lovrić, Babec, Steenvoorden (Gorica)
CRVENI KARTONI: -

KRAJ UTAKMICE. Istra 1961 - Gorica 2-2

'90+4 Žuti karton za stopera Istre Tomaševića.

'90+1 Sjajno je Kahlina obranio udarac Rafe Paeza glavom nakon nabacivanja s lijeve strane.

'90 Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

'86 Mijenja Istra, Perić-Komšić je u igri umjesto Guzine.

'81 GOL! Istra je izjednačila na 2-2. Lopta je došla s desne strane, prošla cijeli gorički peterac i pala u noge Ivanu Deliću, koji je mirno plasirao uz stativu.

'76 Babeca je zamijenio Michal Maslowski, a umjesto Lovrića je na terenu Joey Suk.

'75 Domaćin opet mijenja, umjesto Ivančića je ušao Močinić.

'74 Sjajna šansa za Goricu! Povukli su naši igrači kontranapad preko Cherifa, koji je dao Mudrinskom pa dobio sjajnu loptu, kao na pladnju, ali ovoga puta kao pobjednik je izašao golman Čondrić.

'72 Gržan je lijepo pokušao s ruba šesnaesterca, ali i ovo je Kahlina zaustavio.

'70 Žuti karton za Matthewa Steenvoordena.

'68 Nova pauza za predah i osvježenje...

'67 Ivančić je sad pucao glavom na gol Gorice, iz dobre pozicije, ali nedovoljno dobro za kapetana Kahlinu, koji je to lako ulovio.

'65 Nakon kornera Mudrinski je još jednu loptu dohvatio glavom, ali ne dovoljno dobro, ona je na kraju došla do Lovrića, no njegov udarac iz voleja nije najbolje sjeo.

'59 Uh, sad je moglo biti svega... Nakon ubacivanja sa strane, nakon sudara buketa igrača, na zemlji su ostala ležati oba stopera Gorice, i Steenvoorden i Jovičić, no igrači Istre su nastavili igrati i na kraju je Einar Galilea pogodio stativu.

'57 Mijenja i Istra, Prelec je uveo Delića umjesto Fintića.

'51 GOOOOOOOL!!! Kakav preokret, u samo tri minute!!! Ovoga puta Mudrinski je zabio glavom nakon ubacivanja Muse s desne strane. Mudrinski je ušao da donese preokret, pet minuta poslije evo preokreta...

'48 GOOOOOOOOL!!! Evo i izjednačenja, strijelac je Jiloan Hamad! Čabraja je napravio dobar posao lijevo, ubacio u sredinu, loptu je primio Mudrinski, pa dao povratnu za Hamada, koji je lijevom nogom lijepo pogodio za 1-1.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, a trener Gorice Valdas Dambrauskas povukao je još jedan potez. Umjesto Matije Dvornekovića već od prve sekunde nastavka u igri je Ognjen Mudrinski.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Istra 1961 - Gorica 1-0

'45+3 GOL! Istra je povela valjda u posljednjoj sekundi sudačke nadoknade. Šime Gržan ušao je s desne strane, pucao lijevom nogom, Kahlina dotaknuo loptu, ali ne dovoljno da je zaustavi. Otkotrljala se u mrežu... Provjeravala je ovu situaciju i VAR soba, čekanje je potrajalo dvije, tri minute, ali gol ipak vrijedi. Odmah čim je Gorica izvela loptu s centra, sudac je svirao kraj.

'45 Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

'44 Žuti karton dobio je i Hrvoje Babec.

'41 E, evo je bila šansa! Ali za Istru... Grujević je ubacio s desnog boka, Guzina pucao, Kahlina sjajno obranio. Međutim, ništa ni od ovoga, jer bila je riječ o zaleđu...

'37 Pucao je sad Einar Galilea prema golu Gorice, ali manje je to bila šansa, a više prilika da se barem nešto istakne u šansama prilično siromašnom prvom dijelu, pa makar i loš udarac koji ode desetak metara od gola.

'30 Dobar dio poluvremena domaćin je proveo u svojih 40-ak metara, Gorica kontrolira igru, ali malo je pravih šansi.

'23 Na polovici prvog poluvremena igrači su dobili kraći "time out", priliku da popiju malo tekućine, osvježe se...

'21 Evo žutoga kartona i za Kristijana Lovrića.

'15 Žuti karton dobio je i veznjak Gorice Anthony Kalik.

'14 A evo i jedne loše vijesti... Zbog ozljede je izašao Dario Špikić, nakon jednog prekršaja na kojem je domaća publika negodovala, a već u ranoj fazi utakmice na terenu je Jiloan Hamad.

'13 Pucao je sad i domaći napadač Guzina, iz okreta, ali kapetan Gorice Kristijan Kahlina i to je lako ulovio.

'11 Pokušao je sad i domaći napadač Fintić, pucao je s 20-ak metara, ali Kahlina je to odbio bez većih problema.

'7 Opasno je sad bilo pred domaćim golom, nakon Lovrićeva slobodnjaka s lijeve strane. Lopta je padala prema golu, Špikić je pokušao doći do nje, ali ostao je za dijelić koraka prekratak.

'5 Žuti karton dobio je branič Istre Grujević, već treći put žestok start domaćih igrača...

'1 Počela je utakmica u Puli.