27.06.2020.

Cherif: Znao sam da će gol doći! Jovičić: Šteta zbog primljenoga gola...

Cherif: Znao sam da će gol doći! Jovičić: Šteta zbog primljenoga gola... Tri boda osvojena na Rujevici sjajna su vijest sama po sebi, dobro će Goričanima ova pobjeda doći i za samopouzdanje i kao poticaj za budućnost, ali još je tu poneka "sitna" dobra vijest. Kako u ofenzivi, tako i u defenzivi... Za početak, napad. Uz Kristijana Lovrića, među strijelce se upisao i Cherif Ndiaye, prvi put u službenoj utakmici još od 4. prosinca i Kup ogleda sa Slaven Belupom.

- Uh, previše vremena je prošlo... Presretan sam što sam konačno prekinuo taj post, svi oko mene čekali su da se to dogodi i sad je zadovoljstvo posebno veliko. Gledam suigrače i ljude iz kluba, sretni su kao da su oni zabili, a ne ja. Suigrači su sretni zbog mene, a ja sam sretan zbog momčadi. Zabio sam, pobijedili smo, nitko sretniji od mene! Nikad napadaču nije lako u takvim situacijama, ali sve je u glavi. Ako si mentalno jak, golovi će doći. I trener mi je to stalno ponavljao, govorio je 'Cherif, ništa ne brini, doći će i golovi', a sad se to i ostvarilo - govorio je senegalski napadač nakon 11. pobjede Gorice ove sezone.

Jako puno Cherif u svakoj utakmici radi za momčad, pomaže obrani, pretrči kilometre i kilometre... A kad je tako, često nedostaje koncentracije pred protivničkim golom.

- Ima i u tome nešto, uvijek puno više razmišljam o momčadi nego o sebi. Čak mi je prije utakmice prolazilo kroz glavu da moram malo više misliti na sebe, ali kad krene utakmica, naravno da od toga nema ništa. Uvijek je najvažnije da momčad igra dobro i pobijedi, jer tako i ja profitiram, zato mi je u drugom planu hoću li zabiti ili ne - kaže Cherif.

Situacija iz 79. minute, kad je stigao njegov šesti gol u prvenstvu ove sezone, a deseti ukupno, prelomila je jednu tešku i zahtjevnu utakmicu.

- Pritisak Rijeke bio je velik, znali smo da silno žele ovu pobjedu, ali i mi smo željeli bodove nakon onako dobre partije i samo boda u posljednjem ogledu s Dinamo. Željeli smo dokazati da možemo i dobivati ovakve utakmice, uložili smo ogroman trud i na kraju se isplatilo. Znali smo da će prvo poluvrijeme biti jako zahtjevno, da će to trebati preživjeti. Međutim, nakon što smo poveli, bilo je važno sačuvati svoj gol. Pustili smo ih da igraju i čekali smo svoju šansu, jer znali smo da se možemo nositi s tim pritiskom. Uostalom, u svakoj utakmici moramo se nositi s nekom vrstom pritiska i na to smo spremni - ističe Cherif, koji s velikim optimizmom očekuje Hajduk u utorak (21.05 sati) na Gradskom stadionu.

- Spreman sam, naravno da jesam, ostalo je još dovoljno svježine. Pobijedili smo, zabio sam gol i sve odmah izgleda puno ljepše. Znaju i u Hajduku da im neće biti lako, svjesni su naše snage i sigurno nas respektiraju, ali imam samo jednu poruku... Pobijedit ćemo!

A nakon napada idemo na obranu... Protiv Slaven Belupa, Intera i Dinama gorička mreža ostala je netaknuta, a tako je i ovoga puta bilo sve do 84. minute.

- Bilo je stvarno zahtjevno i naporno, Rijeka je imala dosta udaraca i nabacivanja sa strane, ali mislim da smo odradili jako dobar posao. Dali smo golove u pravim trenucima, a šteta je samo zbog tog primljenoga gola na kraju. Kad se primi takav gol, domaćin dobije krila, no uspjeli smo se obraniti i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. I idemo kući s tri boda - kaže Aleksandar Jovičić, jedan od stupova goričke obrane.

U kombinaciji sa Steenvoordenom u sredini obrane djeluje sve bolje, gorička defenziva sve čvršće, ali pomažu tu i bočni igrači, i veznjaci...

- Već dugo igramo zajedno, pogotovo Steenvoorden i ja. Sad je Čabraja pauzirao zbog kartona, zamijenio ga je Krešo i mislim da je odradio odličan posao. Čak je i dao onu loptu za Cherifa, za drugi gol, tako da bih ga zaista želio pohvaliti. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, da ćemo primati što manje golova, jer to će značiti da mi otraga radimo svoj dio posla - poželio je Jovičić.

Ni u njegovu slučaju nema dvojbe kako je ostalo još sasvim dovoljno snage za ogled s Hajdukom u utorak.

- Sigurno nam čeka još jedna teška utakmica, svi znamo koliko je Hajduk neugodan protivnik. Bit će to još jedna utakmica 'na nož', trebat će tu puno mišića, a ja se nadam da će nas navijači doći podržati, jer ova momčad to zaslužuje. I nadam se, naravno, pozitivnom rezultatu. Ići ćemo na pobjedu pa što nam Bog da...