21.06.2020.

Dambrauskas: Nadigrali smo Dinamo, ne možemo biti zadovoljni bodom

Dambrauskas: Nadigrali smo Dinamo, ne možemo biti zadovoljni bodom U prvoj utakmici na svom stadionu, pred svojim navijačima, nakon 103 dana nogometaši Gorice odigrali su 0-0 s Dinamom u 30. kolu HT Prve lige. Bila je to jedna od onih utakmica u kojima su gledatelji mogli uživati unatoč izostanku golova, no trener Gorice Valdas Dambrauskas na kraju nije bio zadovoljan.

- Iskreno, ovo je veliko razočaranje. Igrali smo protiv Dinama, a imali toliko udaraca, prilika... Nadigrali smo vodeću momčad prvenstva gledaju li se šanse koje smo imali, bili smo pozitivni i hrabri. Uspoređujući s Osijekom, pogotovo prvi poluvremenom u Osijeku, bila je ovo drukčija Gorica. Bila je to Gorica kakvu svi želimo gledati. Međutim, ako ne zabiješ gol, ne možeš pobijediti. Moramo napredovati u tom dijelu, biti ubojitiji pred golom, pretvarati sve te šanse u golove, a golove u bodove. Netko će reći 'dobro, barem nismo izgubili', ali željeli smo pobjedu. Svi ovi ljudi na tribinama vidjeli su da nemamo razloga biti zadovoljni s ovim bodom. Sve do posljednjih sekundi držali smo se našeg plana igre, ali... Realizacija nam je ovoga puta bila zaista loša - analizirao je Dambrauskas nakon utakmice.

Vjerojatno djelomično i zbog onih 3-2 u prijateljskom susretu u svibnju, Dinamo je u Velikoj Gorici nastupio neočekivano oprezno, čuvajući prije svega svoj gol. Respekt prema Gorici bio je vidljiv.

- Ne radi se toliko o respektu koliko o kvalitetnoj izvedbi mojih igrača. Načinom na koji su igrali prisilili su Dinamo da se malo povuče, jer stvarali smo svoje situacije kad bi nas pokušali pritisnuti. U nekim fazama igre bili smo stvarno jako dobri, prije svega u građenju igre i planiranju napada, a vidjeli su se i neki automatizmi u igri. A opet, na kraju se sve svodi na golove i bodove, zato ne možemo slaviti na kraju - kazao je trener Dambrauskas.

Nije Gorica uspjela pobijediti, ali barem je prekinula crnu seriju u utakmicama protiv Dinama. Nakon sedam uzastopnih poraza konačno je stao taj negativan niz.

- Da, ali ne mogu tako razmišljati u ovim trenucima. Ok, razumijem i poštujem povijest kluba, sve što se ranije događalo, u tih prošlih sedam utakmica, ali sretan si samo kad možeš utjecati na nešto. Pozitivno je što nismo izgubili ni primili gol od momčadi poput Dinama, no morali smo sve što smo napravili pretvoriti u golove. I to je kraj priče. Golovi mijenjaju stvari, a golova ovoga puta nije bilo - zaključio je trener.