20.06.2020.

Iz minute u minutu: Gorica - Dinamo 0-0

Iz minute u minutu: Gorica - Dinamo 0-0 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u subotu navečer odigrana je utakmica između HNK Gorice i GNK Dinama, u sklopu 30. kola HT Prve lige.

GORICA - DINAMO 0-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1705. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Goran Loparac (Sladojevci) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Josip Lučić (Vinkovci). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELCI: -
GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec, Kalik - Hamad (od 75. Dvorneković), Suk (od 80. Špikić), Lovrić - Ndiaye. Trener Valdas Dambrauskas.
DINAMO: Livaković - Moharrami, Theophile, Gvardiol, Moubandje - Moro - Kadzior, Ademi, Ivanušec (od 52. Gojak), Oršić - Petković. Trener Igor Jovičević.
ŽUTI KARTONI: Babec, Lovrić (Gorica), Moubandje (Dinamo)
CRVENI KARTONI: -

KRAJ UTAKMICE. Gorica - Dinamo 0-0

'90+5 Uh, ovo je bilo blizu, udarac Moharramija prošao je malo pokraj Kahlinine stative.

'90+3 Požutio je sad i Čabraja.

'90+2 Pokušao je, naravno, Lovrić, ovog puta iz slobodnog udarca, ali Livaković je i to smirio.

'90 Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

'90 Leovac je ušao umjesto Theophilea kod Dinama, dok je Ćuže zamijenio Oršića.

'89 Opasno je opet bilo pred Dinamovim golom, nakon kornera je glavom loptu vratio Jovičić, ali uspio je to nekako odbiti Livarković.

'85 I opet, pogađate, Lovrić... Lijepa kombinacija slijeva, kojom je završeno dugo kombiniranje, Čabraja je pronašao Lovrića, koji je pogodio samo vanjski dio mreže.

'80 Još jednom Lovrić! Glavom mu je loptu spustio Dvorneković, a Kristijan je iz poluvoleja pucao previsoko.

'80 Dario Špikić ušao je umjesto Joeya Suka.

'75 Evo i prve izmjene kod Gorice. Matija Dvorneković zamijenio je vrlo dobrog Jiloana Hamada.

'74 Odličan udarac Lovrića, još jedanput! Sve je bilo idealno, osim što je lopta otišla nekoliko centimetara od vratnice Dinamova gola.

'69 Uh, kakva šteta... Lovrić je dobio lijepu loptu na lijevoj strani goričkog napada, prema njemu je išao Theophile, pucao je Kiki snažno s vrha kaznenog prostora, ali udarac ljevicom završio je visoko iznad prečke.

'67 Malo se umirila utakmica, a onda je sjevnulo! Suk je pronašao Hamada u šesnaestercu, on je tražio Cherifa, a pronašao Lovrića, čiji je udarac sa 17-18 metara Livaković uspio obraniti.

'58 Žuti karton za braniča Dinama Moubandjea.

'57 Kadzior je nabacio, glavom pucao Oršić, ali otišlo je daleko od goričkoga gola.

'52 Prva izmjena na utakmici, mijenja Dinamo, Gojak je ušao umjesto Ivanušeca.

'50 Malo potom zakasnio je s dodavanjem Čabraja, loptu mu je oduzeo Ademi, ali Kristijan Kahlina je opet spreman.

'49 Sjajna šansa za Goricu, sjajna reakcija Livakovića. Musa je dao povratnu loptu za Hamada, koji je pucao snažno, ali bio je spreman golman Dinama.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Dinamo 0-0

'45 Gužva se stvorila u petercu Dinama, loptu je na kraju ugrabio Livaković, no Cherif Ndiaye je završio na travnjaku i sudac Vidulin išao je provjeriti tu situaciju uz pomoć VAR-a. Trajalo je to nekoliko trenutaka, a onda je Vidulin pokazao da se igra dalje...

'43 Slobodan udarac u sjajnoj poziciji imao je Kristijan Lovrić, ali završilo je to u živom zidu.

'37 Opet je Hamad lijepo prošao po desnoj strani, opet dodavanjem pronašao Lovrića na 12-13 metara od gola, ali udarac iz prve otišao je previsoko.

'33 Zatresla se gorička mreža, ali srećom samo s vanjske strane. Pucao je Mislav Oršić, Kahlina je bio tu, na lopti... 

'32 Žuti karton dobio je i Kristijan Lovrić.

'25 Uh, skoro su opet zabili Goričani, ali u vlastitu mrežu... Jovičić je glavom ipak odbio preko gola, u korner.

'20 Opet pokušaj Lovrića! Došla mu je lopta na omiljenoj poziciji, pucao je bez razmišljanja, ali završilo je u bloku... Korner.

'18 Kakva sad šansa za Kristijana Lovrića!!! I sjajna reakcija Dominika Livakovića... Hamad je ubacio s desne strane, nisko u sredinu kaznenog prostora, Lovrić se oslobodio driblingom, no Livaković je bio spreman.

'16 Kakva obrana Kahline! Luka Ivanušec ušao je u šesnaesterac, bio je u odličnoj poziciji, ali kapetan Gorice to brani!

'15 Nešto mirnije razdoblje utakmice prekinulo je kvalitetno nabacivanje Hamada s desne strane, no Lovrić nije uspio dohvatiti tu loptu glavom.

'7 Na otvaranju utakmice loptu nešto više u nogama drže gosti, no prva velika šansa je gorička! Lovrić je s lijeve strane oštro ubacio u sredinu, a Joey Suk je glavom pucao preko gola.

'3 Već u trećoj minuti utakmice Hrvoje Babec dobio je žuti karton zbog povlačenja

'1 Sudac Vidulin označio je početak utakmice

Nogometaši Gorice dočekali su goste iz Maksimira u osmom međusobnom sudaru u posljednje dvije sezone, tražeći prvu pobjedu. Dinamo je, s druge strane, u Veliku Goricu došao pokušati i matematički osigurati novi naslov prvaka Hrvatske.