18.06.2020.

Dambrauskas: Pronaći ćemo motiv do kraja, najgore je biti prosječan

Dambrauskas: Pronaći ćemo motiv do kraja, najgore je biti prosječan S velikim ambicijama i ciljevima nogometaši Gorice otputovali su na gostovanje u Gradskom vrtu, ali u 29. kolu HT Prve lige bodovi su ipak ostali u gradu na Dravi, Osijek je slavio 2-1.

- Nismo odigrali onako kako smo očekivali, ali moramo čestitati i Osijeku, koji je odigrao jako dobru utakmicu. Pogotovo u prvom poluvremenu, kad smo mi bili 'drugi najbolji' na svakoj lopti, u svakom duelu, u svakom dodavanju, u svakoj drugoj lopti... Zbog toga im nismo mogli parirati na pravi način - analizirao je utakmicu trener Gorice Valdas Dambrauskas i nastavio.

- U drugom poluvremenu pokušali smo se vratiti u utakmicu, izgledali smo kudikamo bolje, većinu vremena proveli smo na protivničkoj polovici, ali kad igraš protiv momčadi kao što je Osijek, kad si u rezultatskom zaostatku, i to u gostima, za očekivati je da će oni biti opasni u kontranapadima. U jednom od njih primili smo i drugi gol, nakon čega smo ponovno pokušali zakomplicirati utakmicu, no ovaj Lovrićev gol došao je ipak prekasno.

Ovom pobjedom Osijek se učvrstio na petoj poziciji, koja vodi u europska natjecanja, otišao je na deset bodova prednosti ispred šeste Gorice, a do kraja prvenstva ostalo je sedam kola.

- I kad je razlika bila sedam bodova, bila je ogromna, a sad pogotovo. Međutim, idemo sad izvući najbolje iz situacije u kojoj se nalazimo, jer u sportu je najgore biti prosječan. Točnije, ne boriti se ni za što. Trebaju nam izazovi, nešto za što se možemo primiti, a mi ćemo si to i stvoriti. Odredit ćemo koliko do kraja sezone moramo bodova osvojiti, koliko golova zabiti... Naravno, ako se otvori neka prilika, ako nam Osijek ponudi nekakve poklone do kraja prvenstva, objeručke ćemo ih prihvatiti - istaknuo je Dambrauskas.

Vremena za velike analize, pa čak ni za odmor, neće biti previše, budući da već u subotu u 21.05 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici gostuje Dinamo, još jedan iznimno težak protivnik.

- Recite mi tko je to lagan protivnik u hrvatskom nogometu - kazao je Dambrauskas i zaključio:

- Sve momčadi u ovoj ligi znaju igrati, bore se, imaju sustav, drže se taktičkih postavki... Naravno, uvijek je teško igrati protiv Dinama, to je protivnik o kojem ne treba previše govoriti, sve se tu zna, ali mi imamo svoje ciljeve i planove, jedino nam preostaje izaći na teren i ostvariti ih.