08.06.2020.

Nogometna škola započela s treninzima

Nogometna škola započela s treninzima Točno je tri mjeseca prošlo od posljednjih službenih utakmica naše nogometne škole. Bio je to uspješan vikend u kojem su mladi igrači Gorice ostvarili čak osam pobjeda u devet odigranih utakmica. A onda, samo par dana kasnije, obustavljeni su svi trenažni procesi i nastupila je neuobičajena prilagodba na treninge kod kuće, u stanovima i dvorištima. S obzirom na situaciju na koju se nitko ne može pripremiti, naši su se polaznici snalazili vrlo dobro, odrađivali su treninge sami, slali videozapise trenerima, no teško bilo što može nadomjestiti prave zajedničke treninge na kakve su navikli. Stoga možemo samo zamišljati koliko je bilo lijepo čuti vijest da su dobili zeleno svijetlo za povratak na travnjake. 

U ponedjeljak prijepodne, s prvim trenažnim procesima na Gradskom stadionu započele su momčadi kadeta, pionira i juniora, a s ovim tjednom zajedničkim će se treninzima vratiti i sve ostale selekcije naše nogometne škole. Prvi trening s nestrpljenjem su dočekali igrači, ali i treneri.

- Osobno nikada nisam imao tako dugu stanku od nogometa. Čak ni u ljetno vrijeme kada je pauza najduža, ne traje više od mjesec, mjesec i pol dana, uvodno je rekao trener juniorske momčadi i voditelj nogometne škole Marko Radanić.

- Prije početka današnjeg treninga razgovarali smo koliko je tko radio tijekom pauze. Njih oko 50 posto treniralo je svakodnevno, dok se ostala polovica samo nasmijala pa mogu zaključiti da bez zajedničkih treninga nisu toliko motivirani i potreban im je dodatan poticaj. Međutim, danas se vidjelo da su željni treninga i da su jedva dočekali ponovno zaigrati nogomet, zaključio je Radanić.

- Unatoč vremenu koje je bilo sparno i teško, odradili smo odličan trening, bolji nego što su treneri očekivali. Motivirani smo i drago nam je što smo ponovno na okupu, kazao je kapetan juniora Antonio Ćosić.


Kako je izgledao prvo okupljanje na Gradskom stadionu pogledajte u fotogaleriji.