19.05.2020.

Gorica sutra protiv Istre 1961

Gorica sutra protiv Istre 1961 Nogometaši Gorice će u sklopu priprema za nastavak sezone odigrati tri utakmice. Prva na redu protiv Istre 1961 igrat će se u srijedu, 20. svibnja na Rujevici (Lučki Radnik) s početkom u 16:30 sati. Uoči sutrašnje utakmice stigli su i nalazi prvog testiranja na COVID-19. Svi igrači, stručni stožer i fizioterapeuti Gorice negativni su na koronavirus.

-Svi smo čekali ovaj trenutak kada ćemo ponovno moći igrati pravi nogomet, natjecateljski... Sretni smo što su nam omogućeni zajednički treninzi, da ponovno osjetimo momčadski duh. Smatram da ove utakmice u kojima dva kluba iz različitih dijelova države igraju jedan protiv drugog imaju veliku važnost za sve nas. To znači da se život polako vraća u normalu i da dobivamo bitku protiv pandemije. Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Istre, prevladava uzbuđenje. Naravno, morat ćemo ispuniti i neke taktičke zadatke, poraditi na nekim segmentima igre, ali najvažnije je da sada svi dobe minutažu i zato planiramo igrati s dvije momčadi, rekao je trener Valdas Dambrauskas.

 foto:Pixsell

Tri dana kasnije Goricu očekuje gostovanje kod Dinama, a potom ogled protiv Varaždina koji će se igrati 30. svibnja na Gradskom stadionu.

-Moramo biti svjesni da će nakon više od dva mjeseca koliko je proteklo od prošle utakmice, igračima biti potreban određen period da se vrate u svoju staru formu i zato će nam ove prijateljske utakmice biti vrlo korisne, zaključio je trener.

Fotogalerija današnjeg treninga