25.04.2020.

Krešimir Šoš novi je kondicijski trener Gorice

Krešimir Šoš novi je kondicijski trener Gorice Krešimir Šoš novi član stručnog stožera Gorice. Kondicijski trener s iznimno velikim znanjem i iskustvom u području fizičke pripreme nogometaša, rođen je 1977. godine u Zagrebu, a diplomirao je na Kineziološkom fakultetu. Već kao student počeo je raditi na Maksimiru gdje je proveo ukupno 16 godina, od kojih 11 u omladinskoj školi. Od 2004. godine dolazi na mjesto kondicijskog trenera U-15, U-17 i U-19 momčadi Dinama, a od 2006. do 2012. godine voditelj je kondicijske pripreme Dinamove nogometne škole koja je u tom razdoblju uvrštena u tri najbolje nogometne akademije u Europi. Nakon rada s mlađim uzrastima, pet uspješnih godina proveo je kao kondicijski trener prve momčadi Dinama.

-Radio sam s puno trenera u Dinamovoj školi, valjda se neće netko naljutiti ako ga zaboravim... Surađivao sam s Kobeščakom, Rorom, Senzenom i ostalima, a kasnije i sa Zvonimirom Soldom, Dinkom Jeličićem, Goranom Lackovićem... U prvoj momčadi sam radio najviše u vrijeme Zorana Mamića, a kasnije i s Cicom Kranjčarem, Marijem Cvitanovićem te Ivajlom Petevom.

Šoš 2017. godine prelazi u redove poljske Legije koja je te sezone osvojila naslov prvaka i Kup Poljske, a u Goricu su ga privukle tri stvari...

-Prva je ambicija kluba, a druge dvije su mi osobno posebno važne, organizacija i stabilnost. Mislim da su to bitni preduvjeti da se postepeno, korak po korak, krene prema željenom cilju. Apsolutno je legitimno i normalno imati ciljeve, a ja vjerujem da ćemo ih zajedno uspjeti i ostvariti. Gorici me preporučilo nekoliko ljudi, kolega s kojima sam radio, tako je uspostavljen kontakt. Nakon toga sam obavio razgovor s trenerom, kojem sam se očito svidio, nakon toga i sa sportskim direktorom, da bi se na kraju zapravo vrlo lako sve dogovorili. Jako sam zadovoljan i jako optimističan po pitanju naše suradnje.

Trenutačno je pri kraju s doktoratom na Kineziološkom fakultetu na temu "Biomehanika nogometnog šuta"...

-Rad sam već obranio, sad još skupljam neke podatke, a riječ je o apliciranju različite metodologije na poboljšanje kvalitete snage i preciznosti udarca.

Iako igrače još nije dovoljno upoznao, s nekima je radio kroz svoju trenersku karijeru s mlađim kategorijama...

-Kapetana Kahlinu sam trenirao u mlađim kategorijama Dinama, poznajem i Darija Čanađiju iz U-19 reprezentacije, s obzirom da sam bio i koordinator za kondiciju za sve mlađe uzraste u HNS-u, od U-15 do U-21.

Novi kondicijski trener Gorice smatra da se zdravi temelji moraju graditi postepeno...

-Gorica je takav klub, koji se gradio stepenicu po stepenicu, iz sezonu u sezonu, i tako godinama, a kad se na to doda i vizija, ideja, kao i zdravi organizacijski temelji, to je kombinacija koja me privukla u najvećoj mjeri. Vjerujem da ću uživati u svemu što nas čeka.

Krešimire, dobro nam došao!