04.04.2020.

Golubickas: Nagrada za najboljeg igrača Litve je dokaz da idem u pravom smjeru

Golubickas: Nagrada za najboljeg igrača Litve je dokaz da idem u pravom smjeru Prošlo je gotovo mjesec dana od posljednje utakmice koja se igrala na našem Gradskom stadionu, a iako su igrači u manjim grupama trenirali određeno vrijeme i te su aktivnosti do daljnjega obustavljene. Neki igrači otputovali su svojim kućama, a neki su ipak odlučili ostati u Hrvatskoj. Među njima je i naš mladi veznjak Paulius Golubickas.

-Nisam otišao u Litvu, ostao sam ovdje i trudim se biti maksimalno informiran o svim pravilima i uputama u Hrvatskoj jer je to važno za našu sigurnost.  Pratim vijesti i čitam sve novosti u vezi trenutne situacije u Hrvatskoj, ali i svijetu, rekao je.

Zbog koronavirusa otkazane su gotovo sve sportske aktivnosti koje su se trebale održati u skorije vrijeme, pa tako i prijateljske utakmice Litavske nogometne reprezentacije koje su se trebale odigrati u ožujku. Bio je to iznimno dobar mjesec za talentiranog Pauliusa koji je dobio poziv reprezentacije nedugo nakon nagrade za najboljeg mladog nogometaša Litve.

-Odličan je osjećaj dobiti takvo priznanje, to je dokaz da idem u pravom smjeru i motivacija da trebam nastaviti marljivo raditi jer će me to učiniti još boljim. Trebao sam nastupiti za svoju reprezentaciju protiv Kazahstana i Estonije, ali utakmice su odgođene. Očekivao sam to, vidimo kakva je situacija u svijetu stoga je takva odluka normalna i nije me iznenadila... Ipak, nadam se da ću imati prilike dati svoj doprinos čim završi ova pauza, rekao je Paulius.

Svakodnevne treninge na stadionu zamijenio je kućnim treninzima koje odrađuje prema uputama šefa stručnog stožera Dambrauskasa.

-Trener nam je poslao program prema kojem treniramo, nije zahtijevao da mu šaljemo snimke jer vjeruje u nas i zna da smo profesionalci, kao što i mi znamo koliko je to važno za nas i našu formu ako želimo nastaviti gdje smo stali. Treninge odradim ujutro ili predvečer, ovisno kako mi se tijelo osjeća taj dan. Radim različite vježbe, od istezanja i raznih kombinacija s loptom do treninga snage s vlastitim tijelom. Neke vježbe ne mogu odraditi kako bih želio, ali trudim se održati formu koliko je to moguće.

Slobodno vrijeme koje sada ima iskorištava na razne načine...

-Većinu vremena provodim u svom domu, izađem samo udahnuti svjež zrak i malo prošetati. Počeo sam pratiti seriju na Netflixu, The English Game, a imam i par igrica na laptopu iako mi to već postaje dosadno, nasmijao se.