09.02.2020.

Jakirović nakon poraza na Maksimiru: Moram biti zadovoljan

Jakirović nakon poraza na Maksimiru: Moram biti zadovoljan -Upravo sam u svlačionici čestitao momcima, zato što smo radili sve što smo kroz tjedan trenirali. Nije nam Dinamo uspio stvoriti puno prilika u prvom poluvremenu, zapravo niti jednu osim one Gavranovićeve u 4. minuti, sve ostalo smo kontrolirali. Imali smo neke situacije u kojima smo mogli i malo bolje izaći prema naprijed, razigrati…, počeo je trener Gorice Sergej Jakirović analizu utakmice protiv Dinama.

Gorica je 50 i nešto minuta doista bila sjajna, iako ni s jedne strane nije bilo puno šansi. Nažalost, nastavak je otišao u krivom smjeru, pogotovo nakon 51. minute i isključenja Joeya Suka. Nakon toga se izuzetno zahtjevna misija u Maksimiru pretvorila u nemoguću.

Dogovor u svlačionici na poluvremenu bio je da probamo još više stisnuti u trenucima kad Dinamo otvara igru, pa ih dovoditi u neprilike po oduzimanju lopte. Naravno, sve je to palo u vodu kad je Suk dobio drugi žuti karton, nakon toga je bilo stvarno jako teško – kaže Jakirović i nastavlja:

Žao mi je što nismo uspjeli izdržati, pogotovo jer smo taj prvi gol primili iz kornera. Znamo što Dinamo tu radi, kao što znamo i za svakog protivnika za kojeg se pripremamo, ali to je ta individualna kvaliteta. Theophil je zabio sjajan gol, a to pogotovo vrijedi za Kadziora, čiji je pogodak, što se kaže, za europsku razmjenu.

Hrabro je Gorica izašla na Maksimir, s puno ofenzivnih igrača, ali i s puno mladih. U prvih 11 bili su Krizmanić, Špikić i Golubickas, a s klupe je ušao i Babec. Posebno je zanimljivo bilo vidjeti Litavca Golubickasa u njegovu prvom nastupu od prve minute.

Kako vidim Golubickasa? Vrlo pozitivno. I njega, i Špikića, i Krizmanića, i Babeca. To je smjer kojim klub želi ići, imati mlade i razvojne igrače. Tražili smo i dobili svježu krv, a ja se nadam da će se u budućnosti svi oni nastaviti razvijati. S ovakvim utakmicama oni mogu jako puno napredovati i vjerujem da ćemo u perspektivi biti jako zadovoljni sa svima njima – istaknuo je Jakirović pa zaključio:

Unatoč porazu, moram biti zadovoljan s puno toga. I moramo nastaviti ići istim putem. Raspored je težak, nakon Rijeke nas čeka i Hajduk u gostima, ali tako je to u svakom od četiri kruga prvenstva. Okrenut ćemo se odmah Rijeci, protiv koje moramo tražiti tri boda.