16.02.2020.

Jakirović nakon boda protiv Rijeke: Na kraju je dobro i ovako

Jakirović nakon boda protiv Rijeke: Na kraju je dobro i ovako Želja je bila zabiti gol protiv Rijeke, pobijediti ako je ikako moguće, time i sačuvati priključak za četvrtim mjestom, ali na kraju je i bod ispao dobar.

Je, na kraju je dobro i ovako... Dobro smo krenuli u utakmicu, u prvih 20-ak minuta stavili Rijeku pod određeni pritisak, nakon čega su se dogodile dvije neshvatljive pogreške našeg beka Muse. To je Rijeci donijelo dvije matne situacije, mogli smo gubiti u tim trenucima, ali izdržali smo do poluvremena, iako nas je Rijeka, moramo priznati, dovela u probleme, kazao je trener Jakirović nakon utakmice i nastavio:

Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, s puno više naše kontrole, ali i inicijative. Neka šanse smo i stvorili, no nismo uspjeli zabiti, imali smo i tu stativu…

Na kraju je trener morao biti zadovoljan, ali evidentno je da ćemo morati zabijati golove ako želimo skupljati bodove.

-U poluvremenu sam igračima rekao da moramo biti mirniji na lopti, da više moramo koristiti naše bočne igrače, koji su u fazi napada često bili sami, da što prije okrećemo strane, dolazimo u situacije dva na jedan ili tri na dva, što je u prvih 20-ak minuta i funkcioniralo… Želio sam i da preko Špikića i Lovrića pokušamo pronaći neke rupe u riječkoj obrani, da dovedemo loptu u šesnaesterac, jer tad je sve moguće. Međutim, Rijeke je jako dobro stajala, čvrsto i kompaktno, njihova obrana odigrala je jako dobro i nismo uspjeli poentirati, zaključio je Jakirović.