24.09.2023.

Gorica ponovno ugostila predstavnike Životnih šampiona

Gorica ponovno ugostila predstavnike Životnih šampiona Tijekom 2023. godine UEFA zaklada za djecu ne samo da je podržala Razvojni centar za mlade kroz provedbu projekta “Stvaramo životne šampione”, već i značajnom donacijom sportske opreme među kojima su bile majice, hlačice, hoodice, šilterice, lopte, ruksaci, bočice za vodu...
 
Razvojni centar za mlade organizirao je podjelu opreme u suradnji s klubovima-partnerima među kojima je i Gorica, koja u projektu sudjeluje već više od dvije godine. 
 
U petak su nas posjetili organizatori, Goran Knežević i Aleksandra Knežević, programska koordinatorica, te su mladim nogometašima pod vodstvom trenera Hrvoja Bregovića podijelili doniranu opremu. Voditelj naše nogometne škole Marko Radanić i Aleksandra Knežević tom su prilikom razgovarali o budućim aktivnostima na projektu “Stvaramo životne šampione”.

 - Osim što smo bili u prilici da razveselimo klub dijelom opreme, potvrđen je zajednički cilj jačanja ženskog nogometa te uključivanja većeg broja djevojčica u koncept od naredne godine, što nas posebno raduje. Ovu posjetu smatramo posebno značajnom jer je bilo riječi i o sudjelovanju trenera u studijskoj posjeti Strumici, ali i drugim aktivnostima koje slijede do kraja tekuće godine - izjavila je Aleksandra Knežević.
 
Koncept “Stvaramo životne šampione” razvija se u partnerstvu 18 sudionika iz sportskog, obrazovnog i omladinskog sektora iz osam uključenih zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, Portugal, Bugarska, Turska i Grčka), uz direktnu podršku Europske unije kroz ERASMUS+ program i UEFA zakladu za djecu, kojoj se ovom prilikom posebno zahvaljujemo na opremi koju nam je donirala.