15.04.2023.

'Vidjelo se od prve minute da smo došli pobijediti!'

'Vidjelo se od prve minute da smo došli pobijediti!' Savršeno je Sopićeva momčad otvorila utakmicu protiv Šibenika, do 18. minute već su imali vodstvo od 3-0. Šubićevac definitivno 'leži' Fruku koji je zabio nova dva pogotka i ukupno pet na tom zahtjevnom terenu koji mnogima stvara probleme. Utakmice će se zasigurno sjećati i Ndockyt koji je u 13. minuti postigao svoj prvijenac ne samo u Goričkom dresu već u HNL-u, ali i Bralić koji je postavio na konačni rezultat iako mu je VAR provjerom poništen pogodak za čistu peticu u Šibeniku. Unatoč tome, momčad se kući vratila s ogromna tri boda i boljim međusobnim omjerom.

Upravo je međusobni omjer trener Željko Sopić komentirao na press konferenciji nakon utakmice.

- Imali smo situaciju u kojoj smo morali mijenjati neke igrače i to nam se već dogodilo par puta. Na kraju se dogodi da se utakmica može zakomplicirati, možda ne po pitanju tri boda, ali da je Raspopović morao izaći, više nemamo zamijene. Međutim, svaki igrač Gorice zna što treba raditi, gdje treba stajati i zašto i to moraju ispunjavati na terenu. Da je bilo tko prije ove utakmice rekao da ćemo prestići Šibenik u međusobnom omjeru, ja mu prvi ne bih vjerovao, ali kad se već ukaže ta prilika, bilo bi ju glupo propustiti. 

I nisu je propustili, ali nema opuštanja jer i dalje smo na neželjenoj poziciji.

- Da se danas prekine prvenstvo, mi ispadamo iz lige. I to je jedina vodilja koja nam treba biti u glavi kada razmišljamo o ovoj utakmici. Trebamo što prije resetirati glave jer idući tjedan nam dolazi jako dobra Rijeka, ali nismo niti mi loši, bit će vatreno - zaključio je trener, koji je ispunio ono što je i izjavio po pitanju večernjeg treninga.

Po dolasku na Gradski stadion igrači su se presvukli u opremu za trening i uputili se na pomoćni teren gdje su odradili malo trčanja prije odlaska kući i slobodnog vikenda.