03.04.2023.

Informativni sastanak o projektu "Životni šampioni"

Informativni sastanak o projektu U petak je na Gradskom stadionu održan informativni sastanak vezan uz sportsko-obrazovni projekt Stvaramo "Životne šampione" s ciljem upoznavanja javnosti s konceptom, porukama i planiranim aktivnostima u sklopu projekta.

Planove za ovogodišnji kamp, prisutnim roditeljima, djeci i trenerima, prenijela je direktorica Razvojnog centra za mlade i osnivačica ideje, Aleksandra Knežević. Glavna ideja ovog projekta je kroz sport djecu naučiti vrijednostima koje će nastaviti njegovati i nakon što završe sportsku karijeru.

Aleksandra je istaknula da će se ove godine velika pažnja posvetiti radu s trenerima jer oni imaju snažan utjecaj na djecu. Također je naglasila da je ovogodišnji kamp namijenjen i za djevojčice, a ne samo dječake. Vjerujemo da će na taj način kroz zajedničke aktivnosti i druženje nestati sve predrasude koje su možda postojale.

Uz Aleksandru, okupljene su uz nekoliko riječi pozdravili Goran Beus Richembergh i Marko Radanić, voditelj naše nogometne škole i jedan od predstavnika ovog projekta. Radanić je roditeljima pokušao približiti iskustva i dojmove s prijašnjih aktivnosti na kojima su djeca sudjelovala, a potom je pušten kratki film koji je sniman za vrijeme održavanja prošlih kampova. Prije zajedničke fotografije, Radanić je Aleksandri Knežević i Goranu Kneževiću uručio personalizirani dres Gorice.
Ovogodišnji kampovi održat će se ponovno na Zlatiboru i Paliću, za mlađe pionire i pionire, na način da će ona djeca koja su ranije bila na Zlatiboru sada ići na Palić i obrnuto. Kampovi su planirani u lipnju i rujnu.