24.10.2022.

Gorica u srijedu igra na Poljudu: "Moramo se izboriti za bodove"

Gorica u srijedu igra na Poljudu: Četiri dana nakon poraza protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, nogometaše Gorice očekuje novi izazov u gostima. U srijedu, s početkom od 16:30 sati, Gorica će odmjeriti snage s Hajdukom u sklopu odgođenog 4. kola HNL-a.

- Dobro znamo u kakvoj smo situaciji. Utakmica protiv Lokomotive je bila prilika da dođemo do tri boda i što prije uhvatimo korak s ostalim ekipama. Nažalost, odigrali smo dva različita poluvremena, prvo je bilo dosta loše, a u drugom smo mi bili bliže da okrenemo utakmicu na svoju stranu, ali dogodio se njihov drugi pogodak, koji su uspjeli sačuvati do kraja - osvrnuo se trener Angelovski na posljednji prvenstveni dvoboj pa nastavio:

- Iz profesionalne i moralne obaveze osjetio sam da moram otići do predsjednika Črnka i ponuditi ostavku. Međutim, predsjednik to nije prihvatio te smo dogovorili kako riješiti neke stvari i izvući se iz ove situacije, a vjerujem da možemo - iskren je bio trener. 

Novi međusobni susret igrat će se samo 11 dana nakon prošlog, koji je završio minimalnom pobjedom Hajduka u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.

- Ta utakmica je pokazala da je Gorica ekipa koja može parirati svakome jer smo se držali dobro sve do 98. minute. Očekuje nas sasvim nova utakmica i ne volim reći da 'nemamo što izgubiti' već da imamo puno za dobiti - istaknuo je.


Uz trenera, utakmicu protiv drugoplasirane momčadi najavio je vratar Ivan Banić.

- Neće biti lagana utakmica, kao što nije niti jednoj ekipi koja dođe na Poljud. Na početku uvijek naprave presing uz pomoć navijača, ali neke prijašnje ekipe su bile blizu pobjede. Istra je uspjela uzeti bod i vjerujem da ćemo i mi uspjeti pronaći formulu da dođemo do bodova - kazao je Banić.