27.08.2022.

Igor Angelovski novi je trener Gorice

Igor Angelovski novi je trener Gorice Igor Angelovski (46) novi je trener HNK Gorica. Makedonski stručnjak potpisao je ugovor s našim klubom do ljeta 2024. godine.

- Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera - rekao je Angelovski u svojoj prvoj izjavi kao trener Gorice. 

Nakon igračke karijere, Angelovski je stručni rad započeo u FK Rabotnički, prvo kao sportski direktor, a trenersku poziciju preuzeo je u sezoni 13/14. U listopadu 2015. godine, Angelovski preuzima reprezentaciju Sjeverne Makedonije koju je vodio u 54 utakmice. 

- U prvoj sezoni kao trener u Rabotničkom osvojili smo duplu krunu, uz tada konkurenciju velikana makedonskih klubova kao što su Vardar i Škendija. Sljedeću sezonu Rabotnički je završio na drugom mjestu u prvenstvu, ali je ponovno osvojio Makedonski nogometni kup. Nakon toga sam postao izbornik Sjeverne Makedonije i na toj sam se poziciji zadržao šest godina. Ostvarili smo povijesni uspjeh plasmanom na Euro 2020. godine po prvi puta i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedili smo Njemačku u gostima (1:2) i vrlo sam ponosan na te rezultate. Sada me čeka novi izazov i vrlo motiviran ulazim u to.

- Najbitnije mi je da budemo dobri kao tim, to nam treba biti na prvom mjestu, a pojedinci moraju biti dio tima i svaki igrač mora dati svoj maksimum u interesu kluba za ostvarivanje što boljih rezultata. Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice - istaknuo je. 

U sljedećem kolu Gorica će gostovati kod Varaždina, u subotu od 18:55 sati.

- Neću se razbacivati izjavama, moj način rada je da idemo polako. Trenutno nam je najvažnije gostovanje u subotu, moramo se dobro pripremiti i otići na tu utakmicu ostvariti pozitivan rezultat - zaključio je. 
Dolazak novog trenera komentirao je i predsjednik kluba Nenad Črnko.

- Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba. Želim se još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije uz nova iskustva pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu Gorice s Varaždinom - rekao je Črnko.