08.11.2019.

Jakirović: Moram biti zadovoljan što nismo izgubili

Jakirović: Moram biti zadovoljan što nismo izgubili Gorica je u nevjerojatnom raspletu napete utakmice u Puli uspjela uzeti bod u zadnjim sekundama susreta. Utakmica je startala pogotkom Laukžemisa, nastavljena izjednačenjem preko Jovičića i onda novim vodstvom Istre, a završena uz malu dozu sreće nevjerojatnim golom Cherifa.

- Već na otvaranju promašili smo veliku šansu preko Hamada, a onda smo primili jedan neshvatljiv gol. Još mi nije jasno što se tu dogodilo. Lopta je letjela 70 metara, stalno sam čekao da netko izađe na Grujevića, a on je to lijepo primio, poveo, ubacio, Laukžemiš zabio… Šokiralo nas je to, nije jednostavno vratiti se kad u drugoj minuti dobiješ gol, rekao je Jakirović.

Put prema povratku tražila je Gorica sve do 38. minute i izjednačenja, gola Aleksandra Jovičića glavom.

- Da, tražili smo se do sredine prvog poluvremena. Stavili smo Istru pod pritisak, imali smo i neke šanse, a na kraju uspjeli zabiti iz kornera. U poluvremenu smo se dogovorili da pokušamo još više stisnuti, zabiti brzi gol, međutim umjesto toga smo primili drugi. Iz jednog brzog auta, što nam se ponavlja, čin mi se, peti put, no treba reći i da je Močinić jako lijepo pogodio.

Trener Jakirović prvu izmjenu napravio je u 64. minuti kada je umjesto Dvornekovića uveo Mathieua, zatim i Babeca umjesto Hamada od 68., a u posljednjih desetak minuta i Šrolera umjesto Čanađije…

- Probali smo sve sa zamjenama, promijeniti tijek utakmice, staviti protivnika pod pritisak, no Istra se jako lijepo branila. I usput krala vrijeme, što je normalno, nema tu nikakvih zamjerki… Na kraju smo u toj ludoj završnici, kad praktički čekaš kraj, uspjeli izjednačiti tim golom Cherifa u 95. minuti… I moram biti jako zadovoljan što nismo izgubili utakmicu, zaključio je Jakirović.