01.07.2022.

Dva talentirana igrača iz Ban Jelačića ulaze u razvojni program Gorice

Dva talentirana igrača iz Ban Jelačića ulaze u razvojni program Gorice Sportska suradnja između dvaju nogometnih klubova, HNK Gorica i NK Ban Jelačić iz Vukovine, potpisana početkom ove godine, polako počinje davati prve plodove.

Dva talentirana dječaka iz Jelačića, Ivan Panižić 2010. godište i Fran Mitrović 2009. godište zadovoljili su struku nogometne škole HNK Gorica i polako ulaze u razvojni program našeg prvoligaša. Ivan Panižić će u novoj sezoni odmah obući dres Gorice, dok će Fran Mitrović trenirati u Gorici, a još neko vrijeme igrati u Jelačiću.

- Procjena struke oba kluba u ovom trenu je takva da je za Frana, ali i za sve ostale mlade igrače najvažnije da se kroz optimalnu i dovoljnu minutažu u utakmicama kvalitetno razvijaju i nametnu se trenerima u Gorici. Važno je napomenuti da treneri u Jelačiću rade po identičnom programu nogometne škole HNK Gorica i da stručni kadar Gorice pomno prati mlade talente u Jelačiću kroz treninge i utakmice. Stoga je preporuka svim roditeljima i djeci koja iz trenutnih razloga imaju manje prilika kroz nastupe u Gorici, da se priključe zajedničkom razvojnom programu oba kluba te dobiju kvalitetnu priliku za nastavak napretka kroz NK Ban Jelačić iz Vukovine - rekao je Slavko Perković, koordinator nogometne škole HNK Gorica, a potvrdio je to i predsjednik kluba Nenad Črnko.

Netom nakon potpisa Sporazuma o suradnji dvaju klubova, Gorica i Jelačić pokrenuli su projekt ženske ekipe Ban Jelačić koju vodi trenerica Vanessa Hansen iz Kanade te oba kluba zajednički sudjeluju u financiranju plaće za trenericu i tako međusobno pokazuju kvalitetan program suradnje do ostvarenja svih zacrtanih ciljeva.

HNK Gorica će i u budućnosti financijski pomagati NK Ban Jelačić, kako kroz edukaciju trenera tako i kroz nabavku svih potrebnih rekvizita za treninge i utakmice.