13.06.2022.

Gorica započela s pripremama za novu sezonu

Gorica započela s pripremama za novu sezonu Nogometaši Gorice okupili su se u 10 sati na Gradskom stadionu i krenuli s pripremama za novu sezonu. Na prvoj prozivci bilo je 28 igrača, a naknadno će se momčadi priključiti reprezentativci Paulius Golubickas, Saša Marjanović, Toni Fruk, Krešimir Krizmanić, Dominik Kotarski i Jurica Pršir, koji su dobili još tjedan dana odmora te bolesni Cheick Keita.

- S nestrpljenjem sam čekao da sve ponovno krene, da počnemo graditi novu Goricu i ekipu koja će biti dobra. Bitno je da su igrači došli zdravi i da su doma odradili onaj dio koji su trebali. Odradili smo uvodni trening, malo aktivacije, a s ozbiljnim radom počinjemo danas popodne - rekao je trener Samir Toplak.
Do kraja tjedna igrači će odraditi još osam treninga, a u subotu ih očekuje prva prijateljska utakmica protiv Lokomotive. Četiri dana kasnije Gorica će gostovati kod niželigaša Kloštar Ivanića u utakmici u kojoj će priliku za dokazivanje dobiti igrači na probi, a zatim na Gradski stadion stiže Varaždin (subota, 25. lipnja). Od 4. do 9. srpnja momčad će otputovati u Sloveniju, na Roglu, gdje će s Radomljem odraditi završnu provjeru prije početka sezone.

Novu sezonu Gorica će otvoriti 16. srpnja gostovanjem kod Osijeka u Gradskom vrtu.

- Želim da budemo konkurentni u svakoj utakmici, da budemo ekipa koju je teško pobijediti i koja radi svih 90 minuta. Mlada smo momčad i ako dođemo do nivoa stabilnosti u kontinuitetu forme, možemo se nadati da ćemo napraviti još veći pomak - rekao je trener Toplak o ciljevima za sezonu pred nama.

Igrači na pripremama

VRATARI
Faruk Dalipagić
Jan Paolo Debijađi

BRANIČI
Matthew Steenvoorden
Momčilo Raspopović
David Sim
Nathan Cruce
Aleksandar Jovičić
Josip Ivan Zorica
Mario Matković
Thales Cruz
Patrik Klančir
Amet Korca
Neshat Murati

VEZNI IGRAČI
Hrvoje Babec
Joey Suk
Anthony Kalik
Josip Mitrović
Vinko Skrbin
Patrik Jug
Luka Brlek
Dominik Quni
Rocco Tavra

NAPADAČI
Matar Dieye
Caio Cruz
Vanja Kulenović 
Tin Janušić
Ante Matej Jurić
Antonijo Vujičić