08.06.2022.

Četvorica igrača Gorice nastupila u pobjedi protiv Estonije

Četvorica igrača Gorice nastupila u pobjedi protiv Estonije

Toni Fruk, Krešimir Krizmanić i Dominik Kotarski odigrali su svih 90 minuta u uvjerljivoj 4:0 pobjedi hrvatske U-21 reprezentacije protiv Estonije, a Jurica Pršir u igru je ušao u 77. minuti susreta. 


Mladi Vatreni upisali su pobjedu u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2023. godine. Izabranici Igora Bišćana s tri boda protiv Estonije preuzeli su prvu poziciju na tablici skupine A, a o direktnom plasmanu na Euro odlučivat će preostale dvije utakmice u skupini. U petak, 10. lipnja sastat će se Finska i Norveška, a 14. lipnja Norveška i Azerbajdžan.

Hrvatska je do vodstva stigla u 7. minuti preko Vidovića, a šest minuta kasnije na asistenciju Krizmanića, glavom je na 2-0 povisio Vušković. Pred kraj prvog poluvremena u strijelce se upisao Marin, a pogodak za konačnih 4:0 postogao je Fruk u 55. minuti.

Hrvatska je igrala u sljedećem sastavu: Kotarski, Čolina, Soldo, Vušković, Krizmanić, Hodža (77' Pršir), Kačavenda (65' Baturina), Fruk, Marin (65' Stojković), Vidović, Šimić (72' Beljo). Izbornik: I. Bišćan.

Foto: Hrvatski nogometni savez